L’Ingrés Mínim Vital beneficiarà unes 15.000 famílies il·licitanes

L’Ingrés Mínim Vital beneficiarà unes 15.000 famílies il·licitanes

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i el regidor de Drets Socials, Mariano Valera, informen que entre les 5.000 i 5.400 prestacions que el Govern previsiblement concedirà a Elx, ja s’han assignat 577


González destaca, després de la reunió mantinguda amb el ministre de Seguretat Social, que “l’expectativa és que al juliol s’aconseguisca la xifra de 2.000 prestacions reconegudes”


L’Ingrés Mínim Vital ja és una realitat a Elx amb almenys 577 prestacions d’ofici. Un ingrés que es pot sol·licitar des de dilluns passat i que en tan sols quatre dies ha sigut demandat per més de 200.000 persones a Espanya. Així ho ha anunciat l’alcalde d’Elx, Carlos González, acompanyat del regidor de Drets Socials, Mariano Valera, després de mantindre una trobada telemàtica, aquest dijous, amb el ministre de Seguretat Social, Inclusió i Migracions, José Luis Escrivá. En la reunió també va participar una vintena d’alcaldes i alcaldesses de les ciutats més poblades d’Espanya. González ha explicat que “entre les 5.000 i 5.400 prestacions que el Govern considera concedir, 15.000 persones del nostre municipi seran les beneficiàries, 4.800 d’elles xiquets i xiquetes”. Així mateix, l’alcalde ha destacat que l’expectativa és que al juliol s’aconseguisca la xifra de 2.000 prestacions reconegudes.

En aquest sentit, el regidor il·licità ha explicat que va traslladar al ministre la seua voluntat de cooperació i col·laboració en la posada en marxa de l’Ingrés Mínim Vital. No obstant això, González ha assenyalat l’emergència que la futura llei reconega expressament el cost de la gestió que aquesta ajuda suposarà per a les administracions locals. “Considerem que el Govern ha de compensar a l’ajuntament per les despeses en els quals s’incórrega en la gestió d’aquesta prestació, no sols per la contractació de personal si no per l’adequació d’espais o l’adquisició de softwares. En definitiva, un conjunt d’elements que representaran un increment de cost”.

Així mateix, González ha subratllat que coincideix amb la resta dels alcaldes a demandar al Govern recursos i mitjans per a implementar l’Ingrés Mínim Vital a la ciutat amb la finalitat de no saturar els serveis socials municipals.

A més, l’alcalde ha destacat la necessitat de flexibilitzar la regla de despesa o suprimir les restriccions vinculades a la contractació de personal, així com que s’autoritze l’ús del superàvit per a la reactivació econòmica.

“No sols, en aquest moment, hem de fer front a les necessitats derivades de la gestió de l’IMV, sinó que farem un esforç financer addicional per a atendre l’emergència social i a les necessitats d’impuls econòmic”, ha assenyalat González.

Per part seua, Valera ha recalcat que “una vegada que sapiem com és la competència que tenim com a ajuntament en la gestió d’aquesta mena d’ingrés, valorarem el personal que ha d’atendre les peticions”.