Suport municipal a la concentració convocada per UGT i CC OO a Elx per a reforçar els serveis públics i “tirar avant”

Suport municipal a la concentració convocada per UGT i CC OO a Elx per a reforçar els serveis públics i “tirar avant”

L’alcalde i els regidors de Promoció Econòmica, Mobilitat i Comerç se sumen a l’acte reivindicatiu celebrat aquest matí a la plaça de Baix


Els sindicats exigeixen a les forces polítiques, socials i econòmiques un gran pacte per a la reconstrucció del país lluny de la crispació


La concentració realitzada pels sindicats UGT i CC OO a la plaça de Baix amb la finalitat “d’exigir un acord per a rescatar les persones, els treballs i els salaris” ha comptat amb suport municipal en acudir a la convocatòria l’alcalde d’Elx, Carlos González, i els regidors de Promoció Econòmica, Carles Molina, i el de Comerç, Felip Sánchez; així com la regidora de Mobilitat, Esther Díez.

L’acte reivindicatiu també s’ha realitzat a Alacant, Castelló i València, entre altres ciutats del país. En el cas d’Elx ha comptat amb la presència dels responsables de tots dos sindicats a la comarca, Ismael Senent i Carmen Palomar, respectivament, entre altres dirigents de totes dues formacions.

Durant la concentració, que s’ha realitzat guardant escrupolosament les distàncies i les normes dictades per les autoritats sanitàries, s’ha llegit un manifest en el qual s’expressa que “la pandèmia provocada per l’extensió de la Covid-19 ha tingut conseqüències dramàtiques per a la nostra Comunitat, per a l’Estat espanyol, per a Europa i per a tothom”.

“El nostre poble ha patit i pateix com altres al món, però tirarà avant. Ho farà des de la reivindicació i el reconeixement al món del treball. Aquest que va ser ací quan tot es va detindre per a garantir els subministraments bàsics de tota la població, a vegades sense les mesures de protecció sanitària necessàries i posant en joc la seua pròpia integritat”, expressa el manifest.

“Tirarem avant si reforcem els nostres serveis públics, que són la garantia per a exercir els drets ciutadans en igualtat. El nostre sistema sanitari, sociosanitari i de cures ha mostrat el valor dels seus professionals, però és el fet de comptar amb un sistema públic i universal prou finançat el que garanteix l’accés de tota la població a la salut i a les cures”, assenyalen els sindicats convocants de la concentració.

“En l’àmbit estatal demanem a les forces polítiques, socials i econòmiques un gran pacte per a la reconstrucció del nostre país, on es treballe des de la concòrdia i lluny de la crispació, i pel reforç i la solidaritat amb la resta del món. En el nostre territori volem reforçar el model social i transformar el sistema productiu, que s’ha d’orientar cap a la innovació, el coneixement, la digitalització i la transició energètica i ecològica. Millors serveis públics i treball decent requereixen d’una reforma del sistema de finançament que redistribuïsca els recursos d’una manera més justa i permeta major capacitat d’autogovern i de cohesió social”, precisa el manifest.

Les persones assistents a la concentració van exhibir nombroses pancartes amb lemes reivindicatius i amb els etiqueta #eixirem i #Vamosasalir.