El PP perd la votació de la seua proposta en obtindre només els vots de Vox i les abstencions de Compromís, Cs i el regidor no adscrit
Els grups municipals acorden per unanimitat instar el Govern d’Espanya a flexibilitzar la Regla de Despesa i ampliar el termini de les Inversions Financerament Sostenibles, qüestions que ja s’arrepleguen en el BOE
El Ple de l’Ajuntament d’Elx ha donat el vistiplau a l’adhesió del consistori il·licità al Reial decret del Govern d’Espanya, acordat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, per a l’ús dels romanents municipals per al Pla per a Reconstrucció Social i Econòmica del país derivat de la crisi del coronavirus.
El Centre de Congressos ha acollit hui el ple extraordinari sol·licitat pel Partit Popular en el qual també ha tirat avant, per unanimitat de tots els grups, flexibilitzar la Regla de Despesa i ampliar el termini fins a 2021 per a l’execució de les Inversions Financerament Sostenibles (IFS).
El primer dels punts, que proposava “ratificar la declaració institucional signada per tots els grups polítics el passat Ple de 25 de maig referent a la unió del municipalisme valencià contra el coronavirus”, ha comptat amb el vot a favor de la totalitat dels grups municipals.
A més, també per unanimitat, ha tirat endavant el punt dos, on s’ha afegit una esmena de Cs, instant el Govern d’Espanya a flexibilitzar la Regla de Despesa i ampliar fins a l’any 2021 el termini d’execució de les IFS sense utilitzar el romanent de tresoreria de les entitats locals.
El punt tres de l’ordre del dia, en el qual el PP demanava “Sotmetre a votació de la Corporació Municipal l’adhesió per part de l’Ajuntament d’Elx a la proposta formulada pel Govern d’Espanya amb la FEMP respecte al romanent de tresoreria de 2019” ha sigut rebutjat, amb els vots en contra dels grups, inclòs el mateix PP.
En aquest punt, el portaveu del PP ha volgut presentar una autoesmena, just abans de la votació d’aquest punt. Proposta que no ha sigut acceptada, ja que, tal com estableix el Reglament Orgànic de Funcionament, les esmenes es presenten a les mocions per escrit abans del començament de la sessió i no en l’ordre del dia del Ple una vegada iniciat aquest.
El punt quart ha suposat donar el vistiplau a l’adhesió de l’Ajuntament al Reial decret del Govern d’Espanya. El punt, que demanava el rebuig a aquesta adhesió, només ha comptat amb els vots a favor del PP i Vox. El PSOE ha votat en contra i Compromís, Cs i el regidor no adscrit s’han abstingut.
Finalment, el punt cinqué s’ha aprovat per unanimitat. S’hi sol·licitava instar el Govern d’Espanya a respectar el principi constitucional d’autonomia financera de les entitats locals.