Els tallers municipals del Programa d’Animació Sociocultural ja compten amb 4.200 inscrits

Els tallers municipals del Programa d’Animació Sociocultural ja compten amb 4.200 inscrits

Fins al 15 de setembre les persones interessades podran sol·licitar plaça en la nova edició del Programa que es desenvolupa en els centres socials del municipi


L’inici està previst per al dilluns 5 d’octubre de 2020 de manera presencial, sempre que l’evolució de la situació sanitària ho permeta


El regidor d’Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives, Mariano Valera, ha realitzat un balanç dels tallers del Programa d’Animació Sociocultural, que normalment se celebren en els centres socials però que enguany el coronavirus ha obligat a realitzar-los en línia, i de l’Escola d’Estiu de Palmerars, tots dos emmarcats en les línies d’actuació del servei de dinamització comunitària Elx Conviu.

Durant el primer trimestre, en el Programa d’Animació Sociocultural, ha explicat el tinent d’alcalde, “es van haver de modificar tots els tallers per la pandèmia perquè pogueren arribar, a través d’internet, a les llars dels més de 4.000 beneficiaris, a més d’ampliar-los durant el mes de juliol per primera vegada, cosa que els participants han agraït”.

Quant a la pròxima edició, Valera ha avançat que un altre dels canvis que va causar l’emergència sanitària va ser en els terminis, en avançar el procés d’inscripció tres mesos respecte a anteriors exercicis, “per la qual cosa, enguany el procés es va obrir el passat 15 juny i conclourà el 15 de setembre”; un procés que ja porta més de 4.200 sol·licituds de participació presentades.

“Hem ampliat els mitjans per a realitzar les inscripcions sense necessitat de passar per les OMAC”, ha recalcat l’edil. Els interessats poden fer-les a través de la pàgina web municipal. També mitjançant WhatsApp en els telèfons 628 36 97 89 i 641 24 17 69 perquè els tècnics de la Regidoria telefonen als sol·licitants i formalitzen així la seua voluntat de participació. En tots dos casos serà obligatori indicar-hi el correu electrònic.

Si les condicions sanitàries ho permeten, l’acte d’obertura serà el dijous 1 d’octubre de 2020, de 18.30 a 20.30 hores, en la plaça del Centre de Congressos. Els tallers arrancaran el dilluns 5 d’octubre en els diferents centres socials del terme municipal. “Cal indicar que se celebraran sempre que es produïsca una evolució normalitzada de l’escenari sanitari”, ha recordat Valera, “per la qual cosa durant la primera quinzena de setembre valorarem si comencem els tallers presencialment i amb les mesures de seguretat previstes –el que obliga a limitar el seu aforament en un 50%– o iniciem els tallers en línia tal com fa més de mig any que estem realitzant-los”.

Quant a l’Escola d’Estiu als Palmerars, “barri d’acció preferent dins d’Elx Conviu”, segons ha expressat Valera, enguany van participar-hi un total de 55 menors dividits en dos grups, començant el 6 de juliol en horari de 09.50 a 12.50 hores. Com que no es podia prestar el servei de menjador per la pandèmia, la Regidoria va facilitar un ingrés en compte de 120 euros per xiquet al juliol i, durant el present mes, un val pel mateix import per a garantir que reben una correcta alimentació i els productes bàsics necessaris.