La signatura de l’aliança institucional ha sigut subscrita aquest matí en el Palau de la Generalitat per part del govern valencià, diputacions provincials, ajuntaments i mancomunitats
Carlos González, igual que la resta de dirigents polítics, ha destacat el valor d’aconseguir el consens i treballar units per damunt d’interessos partidistes amb la finalitat de garantir l’estabilitat davant la difícil situació generada pel coronavirus
L’alcalde d’Elx, Carlos González, al costat del president de la Generalitat, Ximo Puig, els grans ajuntaments d’Alacant, València i Castelló, així com els presidents de les diputacions, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies(FVMP), el Fòrum de Municipis de l’Interior i la Comissió de Mancomunitats de la FVMP, han signat en el Palau de la Generalitat el document del pacte per a la reconstrucció social i econòmica de la Comunitat Valenciana “Alcem-nos”. El segon dels acords promoguts per a combatre la incertesa provocada per la crisi de la covid-19. El primer va ser amb els agents socials i demà es votarà en les Corts el document creat després de la comissió per a la reconstrucció.
González ha assenyalat estar molt satisfet de participar en aquesta aliança institucional que uneix governs de diferent signe polític i desglossa un compendi de 303 mesures en l’àmbit local consensuades per les diferents entitats. “Estic absolutament convençut que aquest pacte té un gran recorregut per davant i una realitat important per a aconseguir la recuperació social i econòmica de la comunitat”. “Avançar exigirà esforços financers considerables per part de l’administració local”, ha assenyalat l’alcalde, que ha reclamat que “els municipis tinguem un paper rellevant en la gestió del fons europeu amb la finalitat de combatre la desigualtat i reactivar l’economia”.
L’alcalde ha explicat que “totes les línies que es plantegen en aquest acord crec que són molt totals i estan encaminades a complir amb les necessitats del nostre teixit productiu”.
El regidor il·licità, igual que la resta de dirigents polítics, ha destacat el valor d’aconseguir el consens i treballar units per damunt d’interessos partidistes amb la finalitat de garantir l’estabilitat davant la difícil situació generada pel coronavirus. A més, en aquest pacte s’ha aconseguit introduir en el document final una referència a la defensa comuna de la continuïtat del transvasament Tajo-Segura com a element estratègic socioeconòmic i ambiental.
El document que s’ha signat s’ha desenvolupat en tretze grups de treball a través de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), en els quals han participat també representants de les diputacions i de les diferents conselleries. L’acord gira al voltant a nombrosos assumptes com ara serveis socials, salut pública, promoció econòmica, mobilitat, agricultura o medi ambient, i incideix en preocupacions comunes als ajuntaments, com el suport a petites empreses, als autònoms i a persones en situació de vulnerabilitat.