Els grups polítics de l’Ajuntament rebutgen per unanimitat l’avantprojecte de Llei d’Aigües de Castella-la Manxa que preveu retallar el Transvasament

Els grups polítics de l’Ajuntament rebutgen per unanimitat l’avantprojecte de Llei d’Aigües de Castella-la Manxa que preveu retallar el Transvasament

La legislació castellanomanxega restringiria les aportacions del Tajo-Segura, vitals per al desenvolupament socioeconòmic del sud-est del país, en els termes actuals


El Ple de l’Ajuntament d’Elx, reunit a les instal·lacions del Centre de Congressos per a garantir el distanciament interpersonal, ha tirat endavant la declaració institucional per la qual el municipi manifesta “el seu profund desacord i rebuig” a l’avantprojecte de Llei d’Aigües de la Comunitat de Castella-la Manxa, que en cas d’aprovar-se restringiria les aportacions d’aigua del Transvasament Tajo-Segura al sud-est alacantí.

Els grups polítics il·licitans han ratificat la seua defensa incondicional del Transvasament en el seu actual marc legal i normatiu ja que és “un factor de progrés irrenunciable per a l’economia local i d‘importància essencial per a l’agricultura d’Elx i de les comarques veïnes”, ha manifestat l‘alcalde, Carlos González, que ha recordat que la llei castellanomanxega “és una negació del Transvasament en els seus termes actuals, especialment en les seues disposicions addicionals primera i segona, ja que signifiquen en la pràctica una ingerència i una dilació inadmissible en l’aplicació dels criteris tècnics i les regles d’explotació vigents i, en conseqüència, del subministrament d’aigua del Tajo al Segura”.

L’acord es remetrà als presidents de la Junta i de les Corts de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page i Pablo Bellido; a la ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera; i també al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; al president de les Corts, Enric Morera; i a la consellera d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Mireia Mollà.

Mocions

Quant a les propostes presentades en la sessió plenària pels diferents grups, la de Ciutadans, relativa a la implantació d’un sistema de bonificacions a l’estacionament per a les persones que realitzen compres als comerços i a la restauració, ha sigut aprovada per unanimitat.

Així mateix, ha rebut el vot unànime del Ple la moció del Partit Socialista en la qual es crida a enfortir el municipalisme per a pal·liar les conseqüències del coronavirus.

L’acord, plasmat en una declaració institucional, es remetrà al president de la Junta castellanomanxega i a la ministra de Transició Ecològica, entre altres personalitats

Per part seua, Compromís ha sol·licitat els vots de la Corporació per a tirar endavant el suport al sistema sanitari de concepció completament pública i de qualitat. Una proposta que ha sigut aprovada pel Partit Socialista i per Compromís i rebutjada per la resta de grups polítics.

També s’ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel regidor no adscrit, Eduardo García-Ontiveros, en la qual es recolza la conciliació de la vida laboral i familiar en casos de COVID-19.

El Grup Popular ha instat els regidors a tirar endavant dues mocions. En una d’elles es demanava la incorporació de personal d’infermeria als centres educatius d’Elx sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana mentre que en l’altra se sol·licita la creació d’una campanya municipal per a dignificar la imatge del sector de l’hostaleria i de l’oci nocturn d’Elx. Ambdues han sigut rebutjades.

VOX ha presentat dues mocions: la primera d’elles ha sigut aprovada per unanimitat, per a sol·licitar espais públics i per a garantir la seguretat durant la imminent campanya de vacunació antigripal, mentre que la segona, on s’interpel·lava al Ple a buscar solucions definitives per a suprimir la uralita o el fibrociment amb amiant dels edificis públics i privats del municipi, ha sigut rebutjada.