L’Ajuntament llança una campanya per a sensibilitzar les famílies sobre el consum responsable d’alcohol

L’Ajuntament llança una campanya per a sensibilitzar les famílies sobre el consum responsable d’alcohol

“Volem traslladar la idea que l’alcohol, encara que és legal i culturalment acceptat, és una substància addictiva i el seu consum per part dels menors, a banda de ser il·legal, comporta grans riscos per a la seua salut, per tant, no ha de ser fomentat i molt menys incentivat”, explica Mariano Valera


El regidor de Drets Socials, Mariano Valera, acompanyat per les tècniques de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) Mar Navarro i Amelia Maldonado, ha presentat aquest matí una campanya sobre el consum responsable d’alcohol que amb el títol “Els teus fills i les teues filles són com esponges: Veient-te, aprenen a beure” té l’objectiu de sensibilitzar les famílies com a exemple davant el consum d’alcohol en els menors.

“Com diem durant tot l’any, l’objectiu general de la UPCCA és dur a terme accions preventives en el camp de les addiccions i de promoció de la salut. Aquestes accions estan encaminades a reduir i evitar el consum de drogues i altres trastorns addictius, els problemes associats a aquest, així com promoure hàbits de vida saludable i una cultura de salut que incloga el rebuig del consum de substàncies addictives”, ha assenyalat Mariano Valera, que ha afegit que “la prevenció familiar és una de les línies d’actuació des de les quals es treballa i té com a objectiu modificar els factors de risc i protecció de l’entorn familiar per a previndre les addiccions, per això s’orienta a la sensibilització per part de les famílies com a major exemple de salut”.

La campanya que es durà a terme “Els teus fills i les teues filles són com esponges” es dirigeix a tota la població, però fent menció especial a les famílies com a model de consum responsable.

“El que es pretén, és traslladar a les famílies la idea que l’alcohol, encara que és legal i culturalment acceptat, és una substància addictiva, i el seu consum per menors, a banda de ser il·legal, comporta grans riscos per a la seua salut, per tant, no ha de ser fomentat i molts menys incentivat”, ha apuntat el regidor.

Segons ha declarat Valera “sabem que s’educa més els fills i les filles amb els actes que amb el que es diu i que quan comencen en l’adolescència, les converses solen disminuir, però això no vol dir que ja no puguen aprendre dels pares i imiten les conductes apreses en la infància”.

L’edil ha aclarit que el que els pares siguen el model, no vol dir que no puguen beure res perquè ells no poden o no deuen. Segons el regidor, més important que si es beu o no, és la manera en què es fa i en això és en el que es fixaran els xiquets i els adolescents.

“Hem d’ensenyar els nostres fills i les nostres filles a tindre habilitats per a fer front a la pressió de grup i saber dir que no, com a forma de prevenció davant el consum d’alcohol primerenc, sobretot, quan són menors d’edat. Així com trencar el mite alcohol igual a diversió”.