L’Ajuntament organitza un fòrum per a abordar els riscos de l’oci nocturn amb la finalitat d’avançar en la prevenció de conductes addictives

L’Ajuntament organitza un fòrum per a abordar els riscos de l’oci nocturn amb la finalitat d’avançar en la prevenció de conductes addictives

El regidor de Drets Socials, Mariano Valera, ha explicat que les propostes d’actuació que isquen d’aquesta trobada es plasmaran en el Pla Municipal de Conductes Addictives que s’ampliarà fins a 2024


 

El regidor de Drets Socials, Mariano Valera, ha presentat aquest matí el “Fòrum Deliberatiu sobre l’oci nocturn a Elx” que se celebrarà dissabte que ve, 7 de setembre, al Centre de Congressos Ciutat d ‘Elx.

Com ha explicat Valera, “aquest esdeveniment pretén ser un espai de reflexió sobre la situació a la nostra ciutat de l’oci nocturn i dels riscos d’aquest associats a les addiccions. És una trobada fonamental per a analitzar, debatre i proposar continguts importants per a la salut dels i de les joves en particular, i de la ciutadania en general, més encara en el context sanitari actual”. Segons el regidor, “les aportacions, tant en relació amb la situació actual en aquest sentit, així com propostes de mesures d’actuació, seran fonamentals per a continuar la labor preventiva en matèria d’addiccions”.

Al costat de Mariano Valera han estat en la presentació del fòrum les tècniques de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPPCA) Mar Navarro i Amelia Maldonado.

Mariano Valera ha indicat que durant 2020 s’han posat en marxa diferents iniciatives per a comptar amb eines per a elaborar una radiografia de com està l’oci nocturn a la ciutat.

“Partint dels resultats obtinguts des de l’UPPCA, hem organitzat aquest fòrum que comptarà amb 50 persones procedents dels àmbits de sanitat, festes, medi ambient, associacionisme, joventut, educació, esports, socials, locals d’oci, cossos de seguretat locals i nacionals, i persones amb caràcter individual”.

En aquest fòrum es treballarà en diferents àmbits de treball que són: alcohol i consum, mobilitat, civisme, seguretat i assetjament i consum de substàncies i altres pràctiques addictives. “De la primera fase del fòrum passarem a un treball grupal en aquests àmbits per a plantejar mesures d’actuació davant els riscos diagnosticats i prioritzarem el fet de la intervenció o que sorgisquen almenys, cinc mesures de cada taula de treball perquè, des de l’UPPCA, es puga avançar en aquest Pla de Conductes Addictives 2017-2020 i que ara ampliarem fins a 2024”, ha apuntat el regidor.

Més recursos

Per part seua, Mar Navarro ha explicat que des de l’UPPCA ha augmentat el nombre d’intervencions amb la finalitat de generar més recursos. Segons la tècnica, en 2019 va haver-hi entorn de 79 intervencions i el present any han sigut més de 300. “Hem millorat a nivell de recursos malgrat la situació derivada de la pandèmia i amb aquest fòrum volem generar propostes per a poder treballar i intervindre entorn de conductes addictives”, ha assenyalat Navarro.