El Ple aprova per unanimitat dues mocions per a condemnar la pedofília i facilitar informació a la ciutadania sobre incentius fiscals municipals

El Ple aprova per unanimitat dues mocions per a condemnar la pedofília i facilitar informació a la ciutadania sobre incentius fiscals municipals

Altres tres propostes presentades pel PP i per Ciutadans han sigut rebutjades durant la sessió plenària celebrada aquest matí telemàticament.

La sessió plenària de hui, celebrada de manera telemàtica, ha servit també per a debatre cinc mocions. La primera d’elles ha sigut aprovada per unanimitat i presentada per VOX per a condemnar la pedofília i totes les pràctiques que atempten contra la dignitat dels menors.

També ha tirat endavant amb el suport total de la Corporació Municipal la moció presentada pel regidor no adscrit, Eduardo García-Ontiveros, en la qual se sol·licita la creació de contingut per a facilitar informació a la ciutadania, sobre incentius fiscals municipals com ara bonificacions, subvencions i exempcions. En la proposta es demana, una redacció d’una guia per part dels serveis tècnics on es troben les principals bonificacions, subvencions i exempcions que s’establisquen cada any. En aquesta guia s’hauràn de detallar els requisits bàsics per a accedir-hi i els terminis per a tramitar les sol·licituds.

Per part seua, Ciutadans ha presentat una moció relativa al manteniment i la neteja de solars i horts, que ha sigut rebutjada igual que les dues propostes dels populars, una en la qual es demandava la creació d’un mapa agronòmic i visors GIS al camp d’Elx i una altra en la qual se sol·licitava l’accés directe dels regidors de la Corporació al sistema de gestió electrònica de tots els expedients municipals, padró municipal, registre d’entrada i eixida de documents, registre de factures, entre altres.

Davant aquesta última moció, l’Equip de Govern ha proposat la seua retirada amb la finalitat d’esperar la resposta per part dels organismes de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades i l’Institut Nacional d’Estadística als quals s’ha requerit la consulta prèvia per a garantir en tot moment la seguretat jurídica.