Elx suspén la celebració de la festivitat de Sant Antoni

Elx suspén la celebració de la festivitat de Sant Antoni

Galiana fa una crida als veïns i al públic en general perquè, en aquest any, no es realitzen les tradicionals fogueres i paelles als voltants de l’Ermita i de la Parròquia


La regidora de Festes, Mariola Galiana, ha mantingut una reunió amb la presidenta de l’Associació Romeria de Sant Antoni, Leonor Navarro i amb membres de la Directiva, amb la finalitat d’acordar la suspensió de les celebracions entorn al patró dels espardenyers i dels animals.

De manera conjunta, s’ha acordat que, a causa de l’actual pandèmia, no es donen les circumstàncies per a realitzar els diferents actes que envolten la festivitat de Sant Antoni. En aquest sentit, s’ha pres la decisió que no se celebrarà ni la tradicional romeria, ni la processó, ni la benedicció dels animals, ni la foguera.

Galiana ha fet una crida als veïns de Sant Antoni i al públic en general perquè, en aquest any, no es realitzen les tradicionals fogueres i paelles als voltants de l’Ermita i de la Parròquia. La regidora ha destacat que, a aquesta edició i donades les actuals circumstàncies, no s’autoritzaran aquestes concentracions de persones.

Els actes religiosos es mantenen com el Tríduum que es desenvoluparà els dies 14 i 15 de gener, a les 19 hores i el 16 a les 20 hores o la missa en honor a Sant Antoni que se celebrarà a les 12 hores del diumenge 17

Segons ha explicat la regidora “es mantindran els actes religiosos que se celebren a l’interior de la parròquia”. El Tríduum es desenvoluparà els dies 14 i 15 de gener, a les 19 hores i el 16 a les 20 hores. I la missa en honor a Sant Antoni se celebrarà a les 12 hores del diumenge 17. Tots els dies començaran amb llançament de coets i volteig de campanes a les 8 del matí.

La regidora ha agraït a la presidenta i als membres de la comissió del Romiatge de Sant Antoni, el treball que realitzen i la responsabilitat mostrada davant l’actual situació de pandèmia.

Per als actes religiosos a l’interior del temple, l’accés de públic estarà limitat a l’aforament establit.