Les micropimes i els autònoms d’Elx rebran 6,2 milions d’euros en ajudes directes del Fons impulsat pel Consell

Les micropimes i els autònoms d’Elx rebran 6,2 milions d’euros en ajudes directes del Fons impulsat pel Consell

L’Ajuntament participa amb més de nou-cents mil euros en aquestes ajudes, mentre que la resta és aportada en un 22,5% per la Diputació d’Alacant i en un 62,5% per la Generalitat


L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha confirmat hui les ajudes urgents que els autònoms i les micropimes il·licitanes rebran procedents del Fons de Cooperació aprovat pel Consell en consens amb les Diputacions i Ajuntaments de la comunitat.

En total, aquestes ajudes es concreten a Elx en una quantitat que ascendeix a 6,2 milions d’euros, i el seu objectiu és ajudar els autònoms i les micropimes il·licitanes, especialment perjudicats per la caiguda d’activitat i tancament d’establiments producte de les mesures de restricció posades en marxa per a frenar la propagació del virus.

L’alcalde il·licità, Carlos González, assegura que aquestes ajudes públiques suposen un “baló d’oxigen” per a un sector com l’hostaleria i l’oci que s’està veient especialment castigat per les conseqüències de la pandèmia.

Del total d’ajudes directes a les persones afectades, l’Ajuntament aportarà més de 900.000 euros dels fons municipals, mentre que la resta, fins a 6,2 milions, serà aportat en un 22,5% per la Diputació d’Alacant i en un 62,5% per la Generalitat.

Les ajudes es concreten, com a mínim, en 2.000 euros per empresa més 200 euros per persona ocupada i beneficien sectors com l’hostaleria, la restauració, l’oci i el comerç, especialment castigat pel tancament d’activitat i per la caiguda de la facturació.

González mostra la seua plena disposició a col·laborar en l’agilitat de la tramitació perquè les ajudes arriben com més prompte millor als seu destí “perquè les necessiten ara, de manera immediata, per salvar negocis i ocupacions”

L’alcalde assegura que “aquestes ajudes públiques són un baló d’oxigen per a un sector com l’hostaleria i l’oci que s’està veient especialment castigat per les conseqüències de la pandèmia”, i considera que l’administració pública “està demostrant amb fets que estem al costat dels sectors econòmics que estan patint aquesta crisi socioeconòmica i sanitària”.

L’alcalde va mostrar la seua plena disposició a col·laborar per agilitar els tràmits “perquè aquestes ajudes arriben el més prompte possible als seu destí, perquè les necessiten ara, de manera immediata, per salvar negocis i ocupacions”.