La regidora de l’àrea, Esther Díez, destaca que el Projecte LIFE Sarcet Marbrenc serà fonamental per a la protecció d’aquesta espècie en perill d’extinció que es duu a terme amb el mateix programa de recuperació de l’os bru i el linx ibèric a Espanya”
La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Elx, Esther Díez, ha assistit hui a la presentació virtual del Projecte LIFE Sarcet Marbrenc, una iniciativa que ha exposat la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, i amb la qual es destinen 2,8 milions d’euros a actuacions de conservació i de reintroducció d’aquest ocell aquàtic al Parc Natural del Fondo.
“Des de la Regidoria celebrem aquesta gran inversió per a la salvaguarda del sarcet marbrenc, en perill crític d’extinció i que es fa amb el mateix programa de recuperació de l’os bru i el linx ibèric. Els projectes LIFE són instruments de finançament de la Unió Europea per a iniciatives exclusivament mediambientals, finançament amb el qual la Conselleria adquirirà la finca de la Raja i la finca de l’Espigar per a donar suport als programes de cria en captivitat i de reintroducció de l’ocell. Dos espais que s’uniran a la finca del Rincón que ja és propietat de la Generalitat Valenciana, per a crear l’espai vital de reproducció del sarcet marbrenc”, ha explicat Díez.
“El Parc Natural del Fondo és un dels aiguamolls més importants del món. En aquest niuen més de dues-centes espècies d’ocells diferents i és un dels espais naturals més rellevants de tota Europa per al sarcet marbrenc. Aquest projecte LIFE se suma al treball desenvolupat per la Conselleria des de 2017 per a la recuperació i la reintroducció del sarcet, actuació que hem ampliat també al Paratge Natural Municipal del Clot de Galvany des d’aquest any passat, la qual cosa suposa una molt bona notícia, ampliar els punts de recuperació i d’hàbitat d’aquesta espècie en perill”, ha recordat.
Així mateix, la responsable de Medi Ambient ha informat que el Projecte LIFE Sarcet Marbrenc tindrà una duració de cinc anys per a dur a terme el marcatge convencional, així com el seguiment dels exemplars al parc.