L’Ajuntament cedeix dos locals a Aspanias per a impulsar un nou servei d’atenció precoç a Altabix i destina 110.000 euros per a la creació de la seua nova residència

L’Ajuntament cedeix dos locals a Aspanias per a impulsar un nou servei d’atenció precoç a Altabix i destina 110.000 euros per a la creació de la seua nova residència

L’alcalde, Carlos González, i el regidor de l’àrea, Mariano Valera, acompanyats pel president d’Aspanias, Miguel Botella, i per la coordinadora de l’associació, Isabel Clemente, visiten les obres de tots dos projectes que amb l’ajuda del consistori i de la Generalitat compten amb una inversió global d’1,5 milions d’euros


L’Ajuntament d’Elx, ha impulsat juntament amb Aspanias i la Generalitat, dos serveis essencials per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i de les seues famílies. D’una banda, la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha cedit a l’associació dos locals municipals de 340 metres quadrats, valorats en més de 200.000 euros, que serviran, juntament amb el centre que està situat al sector V, per a dur a terme un nou suport d’atenció precoç a la ciutat, concretament a la zona d’Altabix. D’altra banda, s’ha posat en marxa una ampliació del centre de dia amb la creació d’una residència que permetrà atendre fins a 30 persones amb paràlisi cerebral.

Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde, Carlos González, acompanyat del regidor de l’àrea, Mariano Valera; del president d’Aspanias, Miguel Botella; de la coordinadora de l’associació, Isabel Clemente; de l’arquitecte del projecte, Manuel Rocamora; i del constructor Carlos Berenguer; en la seua visita als treballs de la primera fase de la construcció de la nova residència, que previsiblement finalitzarà al juliol, i a les obres del centre d’atenció precoç. Dos iniciatives que, amb l’ajuda del consistori i de la Generalitat, compten amb una inversió global d’aproximadament 1,5 milions d’euros.

El responsable de l’Equip de Govern reconeix la valuosa labor que exerceix la direcció i el personal del centre “amb la prestació d’un servei públic essencial per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral i de les seues famílies”

Quant a la residència, l’alcalde il·licità ha assenyalat que “tant la primera fase com la segona són finançades per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb una inversió global d’un milió d’euros, procedents del tram autonòmic de l’IRPF. A més, aquesta iniciativa també compta, en aquesta primera fase, amb l’ajuda del consistori per a la redacció de projecte amb un import de 40.000 euros i 70.000 euros que aniran destinats a la segona fase.

El responsable de l’Equip de Govern ha destacat que els treballs del centre d’atenció precoç estan subvencionats també per la Conselleria amb el mateix procediment i amb una quantia de 145.000 euros.

Així mateix, l’alcalde ha aprofitat per a reconéixer la valuosa labor que exerceix la direcció i el personal del centre “amb la prestació d’un servei públic absolutament essencial per a la millora de la qualitat de vida d’aquest col·lectiu. Cosa que diàriament passa desapercebuda, però que sens dubte fan d’Elx una millor ciutat”.

Per la seua part, Botella ha agraït la implicació de l’alcalde quan en 2018 va defensar el projecte davant la Conselleria. De la mateixa manera, el president ha mostrat la seua satisfacció amb la Regidoria pel treball realitzat amb la resolució de dificultats sorgides amb la posada en marxa de les dos iniciatives amb les quals es donarà cobertura a una zona nova.