L’Ajuntament i l’Associació Veïnal Raval i Carrers Adjacents signen el conveni de col·laboració per a gestionar l’ecohort a l’Hort de Felip

L’Ajuntament i l’Associació Veïnal Raval i Carrers Adjacents signen el conveni de col·laboració per a gestionar l’ecohort a l’Hort de Felip

La regidora de Medi Ambient, Esther Díez, acompanyada per la representant de Participació Ciutadana, Puri Vives, i la presidenta d’AV Raval, Remedios Pomares, han acordat els requisits per a la cura i la distribució de les 38 microparcel·les


L’Ajuntament d’Elx i l’Associació Veïnal Raval i Carrers Adjacents signen el conveni de col·laboració per a gestionar l’ecohort a l’Hort de Felip, a fi de facilitar la participació ciutadana en la gestió dels ecohorts urbans. A l’acte han acudit les regidores de Medi Ambient, Esther Díez, i de Participació Ciutadana, Puri Vives, que han acordat juntament amb la presidenta de l’Associació Veïnal Raval i Carrers Adjacents, Remedios Pomares, la gestió i la cura de les 38 microparcel·les amb les quals compta l’hort, i que està emmarcada dins de l’Estratègia Edusi per a la creació de sòl urbà.

La regidora de Medi Ambient ha volgut esmentar algunes de les bones pràctiques i normes bàsiques que tots els adjudicataris hauran de dur a terme com l’ús racional i eficient de l’aigua o el compostatge dels residus vegetals que es generen a l’hort. No obstant això, la plantació de llavors transgèniques, la venda de productes o l’ús de foc estaran prohibits.

Així mateix, Díez ha recordat que el període de duració serà de tres anys i que el 30% de les microparcel·les se sortejaran entre les persones sol·licitants; mentre que el 70% restant ho adjudicarà directament l’associació a través d’un sistema de baremació.

Díez ha recordat que el període de duració serà de tres anys i que el 30% de les microparcel·les se sortejaran entre les persones sol·licitants; mentre que el 70% restant ho adjudicarà directament l’associació a través d’un sistema de baremació

La presidenta d’AV Raval ha volgut facilitar els requisits a tots els interessats. En primer lloc, els sol·licitants hauran d’estar empadronats a Elx, estar capacitats per a cultivar sense risc i la unitat familiar del sol·licitant no podrà estar assignada a una altra parcel·la. Una vegada que es reunisquen aquests requeriments, els interessats aniran sumant punts en funció de si la persona sol·licitant està jubilada o parada, si té diversitat funcional, si viu a la zona, si ha fet el curs d’Agricultura Ecològica, si forma part de l’Associació Veïnal o si ha treballat durant molts anys en el grup promotor perquè el projecte tirara avant.

Per la seua part, la regidora de Participació Ciutadana, Puri Vives, ha volgut traslladar el seu suport a l’associació i animar la ciutadania a participar en aquesta iniciativa, que contribueix a la creació d’espai verd.

Finalment, Pomares ha demanat que els adjudicataris tinguen un compromís amb l’hort. “La gent ha de tindre un compromís perquè realment siga un projecte de convivència. Quant als tipus d’hort es divideixen en: hort d’oci, que és el que posseirà la majoria de la població que no requerisca de cap condició específica; hort educatiu, destinat a l’alumnat de centres educatius; horts socials, destinats a associacions sense ànim de lucre registrades al municipi i horts d’acolliment, que es destinaran a projectes específics”.

Les sol·licituds es podran presentar fins al 10 de març en la seu de l’AV Raval, Centre Social Raval, c/ Boix i Rosario 2, a través del següent formulari en líniawww.raval.es/horta2021 o en el correu horta@raval.es.