Es desenvoluparan tallers, tertúlies i activitats recreatives que tractaran temes com l’assetjament escolar, l’educació mental i afectiusexual, els hàbits saludables i la diversitat corporal i funcional
L’Ajuntament d’Elx presenta el programa ‘Jóvens’ amb l’objectiu de promoure i previndre la salut mental de la joventut. Marga Antón, regidora de Joventut, i Javier Sempere, del centre de teràpia interfamiliar, han explicat aquest matí el desenvolupament d’aquest projecte.
Antón ha afirmat que “els joves i els adolescents s’han vist afectats per aquesta situació de pandèmia en el seu creixement personal en una de les etapes més difícils i complicades de la pròpia vida”. També ha indicat que “aquest projecte és molt important, innovador i necessari per a la joventut que està vivint aquests moments tan complicats derivats de la crisi sanitària”.
A més, Sempere ha explicat que “la família de l’adolescent estarà com a eix central en la intervenció i en el suport a aquest adolescent” i ha destacat que “volem crear grups comunitaris on les famílies juntes puguen aprendre com passar aquesta etapa de la joventut de manera exitosa”.
‘Jóvens’ té una duració inicial de 3 mesos, entre març i juny d’enguany, i està dirigit a persones que tinguen entre 12 i 30 anys. Amb aquest projecte es busca potenciar la xarxa de suport a la joventud i als adolescents per a restablir un vincle amb el seu entorn familiar i per a disminuir la taxa de fracàs escolar i exclusió social.
La regidora indica que “aquest projecte és molt important, innovador i necessari per a la joventut que esta vivint aquests moments tan complicats derivats de la crisi sanitària”
Es realitzaran tallers, tertúlies, activitats lúdiques i recreatives, trobades entre famílies, i es crearan diversos espais de diàleg reflexiu, d’integració social i de psicoeducació.
Com a objectius principals d’aquest pla destaquen afavorir les habilitats personals i socials dels joves i dels adolescents, el suport i l’assessorament a les famílies, l’enfortiment del vincle del jove amb els seus familiars i la sensibilització a la població de la realitat que travessa la joventut en l’actualitat.
Per a dur a terme els objectius esmentats s’han dissenyat quatre mòduls entorn de temes centrals com la prevenció de l’assetjament escolar, l’educació mental i afectiusexual, l’educació d’hàbits saludables i la diversitat corporal i funcional. Aquests mòduls estaran dirigits per un equip de professionals multidisciplinaris i especialitzats en atenció terapèutica. Es posaran a disposició els espais de Joventut per a crear grups de trobades.
En una primera fase de ‘Jóvens’ es realitzaran connexions amb centres escolars de secundària i d’universitats per a identificar les persones que puguen formar part d’aquest programa.
Es pretén elaborar i construir un espai segur per als joves on se senten escoltats i acompanyats, on troben un lloc d’assessorament per al seu creixement personal, així com la prevenció i la promoció de la seua salut mental.
Javier Sempere ha ressaltat que “esperem que aquest projecte d’atenció al jove puga consolidar-se i convertir-se en un programa continu i permanent”.