L’alcalde demana un 8M reivindicatiu, digital i massiu, amb suport rotund dels homes

L’alcalde demana un 8M reivindicatiu, digital i massiu, amb suport rotund dels homes

Carlos González anima la ciutadania engalanar els balcons amb motius violetes i a difondre per les xarxes el compromís d’homes i dones per la igualtat


Aquest 8M serà diferent, però no per això, menys transcendent que altres anys. Lamentablement la pandèmia impedirà que puguem prendre els carrers per a reivindicar la igualtat real entre homes i dones. Això és el feminisme, la lluita justa per la conquesta d’uns drets dels quals al llarg de la història s’ha privat a les dones”, ha declarat l’alcalde d’Elx, Carlos González, que fa una crida per a la celebració d’un Dia Internacional de la Dona “reivindicatiu, digital i massiu amb un suport rotund dels homes”.

González anima la ciutadania engalanar els balcons amb motius violetes i a difondre per les xarxes el compromís d’homes i de dones per la igualtat, ja que assegura que no cap una altra cosa que la unitat en la batalla per aconseguir que els drets de les dones s’equiparen als dels homes.

“Crec que ningú pot qüestionar hui dia que les desigualtats entre homes i dones continuen existint, si bé és cert que cada dia són menors. I això és així gràcies al paper que han exercit les feministes al llarg de la nostra història més recent. Poder votar, anar a la universitat, percebre el mateix salari que un home per fer el mateix treball, divorciar-se o decidir sobre el propi cos, són fruit de la lluita feminista, de dones que van lluitar contra l’ordre establit”.

Segons el parer del regidor, “encara que és cert que els assoliments de les últimes dècades han sigut espectaculars, també ho és que les desigualtats continuen existint i s’evidencien encara més en èpoques de crisi com la que ara estem travessant a causa de la pandèmia”.

González ha destacat que estadístiques reflecteixen que les dones tenen més dificultat per a accedir al mercat laboral i per a promocionar una vegada aconseguida una ocupació. La realitat laboral de les dones es caracteritza per la parcialitat; les dones suposen el 74.4% dels contractes a temps parcial davant del 25.6% dels homes. “A més, les dones també troben més obstacles per a accedir a llocs de responsabilitat. En les empreses de l’IBEX-35, en 2020, les dones conselleres només representaven el 29.3% i les presidentes el 6.1%, tal com indica l’INE”.

L’alcalde ha assenyalat que fa només unes setmanes, amb motiu el Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, es posaven sobre la taula estadístiques preocupants en ple segle XXI. “Afortunadament res impedeix a les dones estudiar una carrera de ciències o una enginyeria, no obstant això, la realitat és que menys del 30% d’investigadors científics al món són dones. El mateix ocorre al món de l’empresa. Les empreses de l’Ibex van aconseguir l’any passat l’objectiu proposat per la CNMV (Comissió Nacional del Mercat de Valors), perquè un 30% dels membres dels consells foren dones. No obstant això, només hi ha tres dones amb el càrrec de presidenta o consellera delegada front 60 homes”.

La bona notícia és que en els últims anys la dona ha anat derrocant les barreres invisibles i trencant els sostres de cristall, però no sense esforç.

“Les dones continuen portant sobre la seua esquena una excessiva càrrega familiar. Continuen sent massa les traves amb les quals es troben en el dia a dia per a conciliar treball i família. I encara que estic convençut que el camí cap a la igualtat té la seua base en l’educació, també els poders públics han de posar en marxa mesures efectives cap a la igualtat, mesures que en molts casos han d’estar basades en la discriminació positiva. Un clar exemple d’això és la presència de les dones en la política. La paritat impulsada pels últims governs socialistes ens fa oblidar que no fa tant de temps, els executius anteriors a desembre de 1981 estaven formats només per homes”.

Ha destacat que fruit de governs progressistes a Espanya s’han aconseguit grans assoliments en matèria d’igualtat com la llei del divorci, la despenalització de l’avortament i la llei de matrimoni igualitari.

El feminisme és cosa de tots i totes i és necessari per a fer una societat més justa. Els governs tenen un paper determinant en la lluita per la igualtat, però també la societat en general. És a les nostres mans continuar treballant per a aconseguir una societat més justa”.