L’exposició ‘Passos al Carrer’ recull imatges dels 45 passos de la Setmana Santa Il·licitana

L’exposició ‘Passos al Carrer’ recull imatges dels 45 passos de la Setmana Santa Il·licitana

L’alcalde, Carlos González, i la regidora de Festes, Mariola Galiana, han sigut rebuts pel president de la Junta Major, Joaquín Martínez, en la façana principal de la basílica de Santa Maria per a iniciar el recorregut de la mostra a l’aire lliure que es podrà visitar fins al 4 d’abril


L’alcalde, Carlos González, i la regidora de Festes, Mariola Galiana, han sigut rebuts pel president de la Junta Major de Confraries i Germandats de la Setmana Santa d’Elx, Joaquín Martínez, aquesta vesprada en la façana principal de la basílica de Santa Maria per a iniciar el recorregut de l’Exposició “Passos al Carrer”, una mostra promoguda de manera conjunta per la Regidoria de Festes i la Junta Major de Confraries i Germandats, que s’ha inaugurat hui, 26 de març, i es podrà visitar fins al pròxim 4 d’abril.

El recorregut de l’exposició s’inicia al costat de la façana de la basílica de Santa Maria, amb la imatge del Diumenge de Rams, i discorre per la plaça del Congrés Eucarístic i la plaça de la Mercè per a arribar al carrer Ample. A continuació, es gira cap al carrer Corredora fins a arribar a la plaça de Baix, on es troben les fotografies del Crist Ressuscitat i la Verge de l’Assumpció, que representen la Processó de les Al·leluies.

La mostra també inclou la Trencà del Guió i dos panells explicatius al principi i al final d’aquesta

L’objectiu de l’exposició és cobrir el buit dels confrares en no haver processons enguany. Per tant, 24 panells de grans dimensions, impresos per davant i per darrere, recullen fotografies dels 45 passos de la Setmana Santa Il·licitana, la cerimònia de la Trencà del Guió i, a més, hi ha dos panells explicatius al principi i al final d’aquesta.

Les imatges dels panells han sigut realitzades pels fotògrafs il·licitans Francisco Javier Guilabert Ávila, Juan Huedo Díaz, Inmaculada Román Botía, Remedios Galindo Clement, José A. Bevia Botella, Encarni Martínez Marco i Fernando Huedo Díaz.

Tant l’Ajuntament com la Junta Major de Confraries i Germandats d’Elx, han volgut agrair el treball realitzat pels artistes i que ha permés fer possible l’exposició a l’aire lliure en la qual es respecten les mesures sanitàries i es posa en valor la Setmana Santa Il·licitana.