Ajuntament i Generalitat aposten per la professionalització del sector hostaler local amb l’organització d’una vintena de cursos en el CdT Elx

Ajuntament i Generalitat aposten per la professionalització del sector hostaler local amb l’organització d’una vintena de cursos en el CdT Elx

El conveni signat contempla 2.166 hores de formació valorades en 70.000 euros sobre restauració, atenció en sala, cocteleria o aplicacions culinàries


L’Ajuntament ha fet un pas més en l’objectiu de convertir el municipi en un enclavament turístic mitjançant la professionalització del sector de l’hostaleria. La Junta de Govern Local ha signat el primer conveni singular de col·laboració amb la Direcció General de Turisme de la Generalitat Valenciana, el qual estableix que en el Centre de Turisme (CdT) Elx / Escola Municipal d’Hostaleria s’organitzaran 2.166 hores de formació repartides en una vintena de cursos sobre restauració, atenció en sala, cocteleria, aplicacions culinàries o altres disciplines hostaleres.

“Això suposarà un salt qualitatiu en els cursos que s’imparteixen al sector a Elx, ja que la implicació del CdT millorarà la qualitat i els mitjans d’aquesta formació contínua”, ha manifestat el portaveu del Govern Municipal, Héctor Díez, que ha explicat que l’Ajuntament cedirà les instal·lacions i gestionarà el procés de selecció als cursos, mentre que la Generalitat aportarà el professorat i els mitjans materials per a impartir-los, valorats en 70.000 euros.

La decisió s’engloba en el conveni marc signat pel consistori il·licità i la Direcció General de Turisme en 2020, pel qual l’Escola Municipal d’Hostaleria, situada al carrer Cauce es va sumar a la xarxa CdT de Turisme Comunitat Valenciana. “Advoquem per l’avanç del sector de l’hostaleria a Elx no sols amb ajudes econòmiques directes sinó donant suport a la seua transformació, perquè apostar per l’hostaleria també és apostar per una ciutat turística”, ha recalcat Díez.

En l’Àrea d’Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives, s’ha aprovat sotmetre a consulta pública durant 15 dies, perquè puga rebre les propostes de la ciutadania i els col·lectius, el reglament municipal del servei de teleassistència domiciliària. Una vegada acabat el termini, la intenció de l’Equip de Govern és que les disposicions formen part del plec de condicions del nou contracte i puga licitar-se per a començar el servei al novembre de 2021. A diferència d’anys anteriors, l’Ajuntament d’Elx adjudicarà directament el servei i establirà el marc d’accés de les persones que tenen dret a rebre’l, mentre que la Generalitat continuarà sufragant-lo per mitjà de subvencions.

Finalment, la Junta ha decidit incoar un expedient sancionador a la concessionària del servei de reorientació i reinserció —en funcionament des de desembre de 2020— per un informe emés al març per Benestar Social, en el qual adverteixen que s’estava prestant amb deu empleats menys dels que fixava el plec de condicions. Per aquest motiu, el departament proposa sancionar la mercantil, que posseeix 15 dies per a presentar al·legacions, amb una penalitat del 5% del cost del contracte; això és, 29.699 euros.