L’Ajuntament llança un programa d’oci educatiu per a joves amb l’objectiu de millorar el seu futur laboral

L’Ajuntament llança un programa d’oci educatiu per a joves amb l’objectiu de millorar el seu futur laboral

Marga Antón, regidora de Joventut, explica que “va dirigit a joves d’entre 16 i 21 anys i que posa el focus en els de 16 i 17 anys”


L’Ajuntament ha llançat un programa d’oci educatiu per a joves amb l’objectiu de millorar el seu futur laboral. La regidora de Joventut, Marga Antón, i el responsable del programa a la província d’Alacant, Rubén Álvarez, han presentat aquest matí el programa. El nom del programa és ‘Jove oportunitat’ i està impulsat per l’IVAJ i cofinançat pel Fons Social Europeu.

La regidora de Joventut ha explicat que “el programa va dirigit a joves d’entre 16 i 21 anys i que pos el focus en els de 16 i 17 anys”. Aquests cursos es realitzaran en el centre juvenil Poeta Miguel Hernández i es faran dos cursos diferents, un s’iniciarà entre abril i maig i l’altre tindrà lloc al setembre.

En tots els tallers hi haurà dos coachs, un coach enfocat als joves i un altre coach parental, per a donar suport a les famílies. A més, es col·labora amb els orientadors dels instituts perquè aquests ajuden a localitzar quins joves podrien ser ideals per al programa.

Ramón Álvarez, coordinador del programa a la província d’Alacant, indica que “el perfil de joves són persones que han deixat l’institut per falta de motivació, amb un perfil absentista, que han patit assetjament escolar o l’han provocat o que estan desorientats”

Ramón Álvarez, coordinador del programa a la província d’Alacant, ha indicat que “el perfil de joves són persones que han deixat l’institut per falta de motivació, amb un perfil absentista, que han patit assetjament escolar o l’han provocat o que estan desorientats”

L’objectiu és millorar l’ocupabilitat juvenil a través d’un canvi d’actitud dels participants. En primer lloc, es millorarà l’autoestima, la motivació i la positivitat, i després s’ensenyaran les competències necessàries per al seu futur laboral.

Es treballarà sobre la base de quatre mòduls. En el primer mòdul es farà una anàlisi de la situació de cada individu del grup. En el segon i tercer mòdul es treballaran aspectes socials com la relació amb l’entorn o la relació amb el context. Se’ls oferiran eines com les visites a empreses i centres de treball d’Elx.

A més, se’ls orientarà en l’elaboració de la carta de presentació, del currículum, preparació per a proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà o preparació per a certificats de professionalitat de nivell 1. Amb cada jove es va traçant un perfil, un itinerari en el qual els participants puguen triar. En l’últim mòdul, es fan jornades de refresc. Quan el programa finalitza, el coach torna a reunir el grup per a revisar si els objectius s’han aconseguit.