La mostra, que es podrà visitar fins al 22 d’agost, discorre des de la plaça de Baix fins als quatre cantons (les quatre esquines) i consta de 15 panells de dos metres d’altura col·locats en cinc mòduls triangulars
La Corredora ha acollit la inauguració de l’exposició fotogràfica “Cinc segles de la Festa, 20 anys de Patrimoni Immaterial” amb motiu del XX aniversari de la proclamació del Misteri d’Elx com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Un acte que ha comptat amb la presència de l’alcalde, Carlos González; el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el president de la Junta Rectora Patronat Misteri, Francisco Borja; l’ambaixador delegat Permanent d’Espanya davant la UNESCO, Andrés Perelló; la regidora de Cultura, Marga Antón; membres de l’Equip de Govern i de la corporació municipal.
Aquesta mostra, que es podrà visitar fins al 22 d’agost, ofereix una mirada retrospectiva al passat recent del Misteri i permet recordar l’evolució de la Festa a través de les seues imatges. En concret, discorre des de la plaça de Baix fins als quatre cantons (les quatre esquines) i consta de 15 panells de dos metres d’altura col·locats en cinc mòduls triangulars.
L’alcalde il·licità ha agraït al president de les Corts per haver finançat aquesta iniciativa i ha destacat que “hui és un dia d’immensa alegria per a rememorar el recorregut que va suposar per a Elx aquests 20 anys del Misteri com a Patrimoni de la Humanitat i el que representa per a una ciutat aquest reconeixement”.
Així mateix, el responsable de l’Equip de Govern ha mostrat la seua satisfacció per poder dur a terme aquesta exposició en un lloc tan emblemàtic per al municipi i ha assenyalat “que, a conseqüència d’una d’aquestes decisions de ciutat, hui dia la plaça de Baix és per als vianants i és un espai al servei dels ciutadans. Per tant, és un orgull que puguem desenvolupar un acte d’aquestes característiques en un espai públic que hem recuperat per a la vida dels il·licitans i de les il·licitanes”.
L’ambaixador Perelló ha elogiat a Elx per ser un municipi excepcional i ha declarat que “esperem que dins de 20 anys més puguem celebrar un 40 aniversari d’aportació i de contribució al mandat de la UNESCO”.
Per la seua part, el president del Patronat ha revelat que aquesta mostra és la primera col·laboració entre el Patronat del Misteri i les Corts Valencianes. Segons ha explicat Francisco Borja, “la primera part de l’exposició fa un repàs a alguns dels elements característics de la representació assumpcionista, mentre que la segona part aporta una visió nova, la de la protecció del Misteri d’Elx”.
L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde, Carlos González; el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el president de la Junta Rectora Patronat Misteri, Francisco Borja; l’ambaixador delegat Permanent d’Espanya davant la UNESCO, Andrés Perelló; la regidora de Cultura, Marga Antón; membres de l’Equip de Govern i de la corporació municipal
Morera ha felicitat el municipi per mantindre al llarg dels segles aquesta tradició i ha mostrat la seua disposició de traslladar aquesta iniciativa al cor de la ciutat de València amb la finalitat que la ciutadania la conega.
A més, aquest dimarts 18 de maig, per a commemorar l’efemèride, s’ha programat una sèrie d’activitats com un acte institucional que ha congregat a diverses autoritats i amics del Misteri enfront de la porta major de la basílica de Santa Maria, el volteig de campanes des de la basílica de Santa Maria i des de les esglésies de tots els barris de la ciutat, així com el llançament d’una coetà des de la passarel·la del Mercat. També han tingut lloc a les 12 hores unes jornades sobre el Misteri, inaugurades per la regidora de Cultura, que han comptat amb diversos col·loquis en el Centre de Congressos on han participat representants d’institucions i d’organismes de l’àmbit de la cultura i conservació patrimonial.
Posteriorment, ha tingut lloc un ofici religiós en la basílica de Santa Maria amb la participació de la Capella del Misteri d’Elx.