La incorporació de la professora Sandra Montserrat a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua reforça la presència d’Elx en aquesta institució

La incorporació de la professora Sandra Montserrat a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua reforça la presència d’Elx en aquesta institució

L’alcalde, Carlos González, envia una carta de felicitació a la filòloga pel fet que entra a formar part d’aquesta organització amb un enorme prestigi i una destacada projecció social


La incorporació de la professora de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant (UA), Sandra Montserrat, a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua reforçarà la presència d’Elx en el si d’aquesta organització. Aquest nou nomenament se suma al de la filòloga Tudi Torró que va tindre lloc l’any passat, la qual cosa la va convertir en la primera dona membre de l’AVL.

Monserrat, que actualment resideix a Elx, va prendre ahir possessió del seu càrrec en un acte que es va dur a terme en el Monestir de Sant Miquel dels Reis amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig, el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzá.

L’alcalde, Carlos González, ha enviat una carta de felicitació a la docent pel fet d’entrar a formar part d’aquesta institució amb un enorme prestigi i una destacada projecció social.

El responsable de l’Equip de Govern ha manifestat el seu orgull per aquest nomenament i confia que “Sandra Montserrat farà un treball extraordinari i aportarà moltíssim a la tasca que desenvolupa l’Acadèmia”.

Així mateix, ha destacat que “la presència de la professora es traduirà en una major consistència i prestigi per a la institució valenciana”.

Per part seua, Ximo Puig ha valorat el “moment decisiu” afrontat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per a “reequilibrar la institució” i comptar amb una composició paritària, i ha assegurat que “està preparada per a fer front als reptes que la nostra llengua afronta en un món comunicatiu canviant, complex i competitiu”.

Durant la seua intervenció, el president ha indicat que l’entrada de les noves acadèmiques, “de prestigi reconegut i unides per una profunda estima al valencià”, “reequilibra” l’acadèmia que, “des de hui, es conjuga en futur, femení i plural”.

Unes altres de les noves acadèmiques que han pres possessió són Rosa Agost, Àngels Gregori, Maria Josep Marín, Maria Àngels Francés, Carme Manuel Cuenca i Vicenta Tasa, i destaquen en els àmbits de la traducció, la creació literària, la projecció internacional de la llengua, la didàctica, el diàleg intercultural, la gramàtica o els drets lingüístics.