L’alcalde anuncia la renovació de la conducció d’eixida dels depòsits d’aigua potable de Carrús per a millorar el servei

L’alcalde anuncia la renovació de la conducció d’eixida dels depòsits d’aigua potable de Carrús per a millorar el servei

Carlos González, explica que l’objectiu d’aquesta actuació d’Aigües d’Elx és “millorar la qualitat del subministrament als veïns i així afavorir un cabal més continu per què no es produïsquen alts i baixos de pressió com fins ara estava ocorrent”


L’alcalde d’Elx, Carlos González, acompanyat per l’edil de Cicle de l’Aigua, Héctor Díez, i pel gerent d’Aigües d’Elx, Javier Prieto, han visitat aquest matí els depòsits d’aigua de Carrús, principal reserva d’aigua potable d’Elx, on el regidor ha anunciat que es millorarà i ampliarà la conducció d’eixida dels depòsits de l’aigua.

Tal com ha declarat l’alcalde, “es tracta d’una obra molt important pel que fa a la millora de les infraestructures hidràuliques de la ciutat. L’objectiu és millorar la qualitat del subministrament als veïns i així afavorir un cabal més continu perquè no es produïsquen alts i baixos de pressió com fins ara estava ocorrent. Per a això, s’incrementarà el diàmetre en les noves conduccions”.

Concretament, es tracta de dur a terme la renovació de la conducció d’eixida d’aigua potable dels depòsits de Carrús.

Els depòsits compten amb tres unitats independents de forma circular en formigó pretensat de 12.558 m³ cadascuna i un depòsit rectangular de 3.400 m³ de capacitat en dues naus conegut com a depòsit de Villena. En total més de 41.000 m³.

L’alcalde ha explicat que el model matemàtic de la xarxa de distribució d’Elx ha detectat limitacions de diàmetre en la conducció d’eixida dels depòsits. Aigües avall d’aquesta eixida les conduccions són de materials obsolets (fibrociment i formigó amb camisa de xapa tipus Bonna) i alguns trams discorren per l’interior de parcel·les.

Les obres projectades comprenen la instal·lació de 555 m de canonada de fosa dúctil DN 600 mm entre l’eixida dels depòsits i el parc de Victòria Kent pels carrers de Piaña i Carlet substituint les eixides actuals dels depòsits de Carrús de fibrociment DN 600 mm i de formigó armat tipus Bonna DN 450 mm, ampliant-la en el cas de la segona.

A més, es preveu en fases posteriors la renovació i l’ampliació de la conducció Bonna fins a l’avinguda de la Llibertat.

L’obra ix a licitació per 574.000 euros, si bé és cert que Aigües d’Elx realitzarà amb mitjans propis una actuació complementària per un valor de 109.000 euros.

“Aquesta actuació, a més de millorar la qualitat en el servei d’aigua potable comportarà una millora en l’espai públic, amb 2.000 metres quadrats de nova superfície asfaltada i 155 metres quadrats de renovació de voreres, fonamentalment al carrer Carlet”, ha indicat el regidor.

El termini d’execució és de 16 setmanes i en una segona fase s’actuarà fins a l’avinguda de la Llibertat i suposarà la substitució d’aquesta antiga conducció coneguda a Elx com la Bonna, que compleix una funció essencial en la distribució d’aigua potable a Elx.

La política de desenvolupament sostenible d’Aigües d’Elx es materialitza en principis com ara el respecte del medi ambient. D’acord amb això, des d’Aigües d’Elx s’està fomentant progressivament l’ús de materials reciclats en les obres promogudes o executades per l’Empresa Mixta. Així, en aquesta obra es preveu l’ús de materials procedents de residus de demolició i construcció (arena, grava i llast) en els farciments de les rases que no es troben sotmeses a càrregues de trànsit pesat, per la qual cosa només s’utilitzaran farciments convencionals amb àrids procedents de pedrera sota calçada.