L’alcalde assisteix a la presentació del llibre de Juan Lorenzo Antón ‘Elche, Ciudad de Oasis’

L’alcalde assisteix a la presentació del llibre de Juan Lorenzo Antón ‘Elche, Ciudad de Oasis’

L’obra conté més de 200 exemplars únics, fotografiats, classificats, comentats i ubicats de les palmeres més singulars del palmerar il·licità


L’alcalde d’Elx, Carlos González, va assistir ahir a la presentació del llibre de Juan Lorenzo Antón García “Elche, Ciudad de Oasis”

que va tindre lloc en el Centre de Congressos Ciutat d’Elx. A l’acte van assistir també l’edil de Palmerar, Héctor Díez, la regidora de Cultura, Marga Antón, i el regidor de Desenvolupament Rural, Felip Sánchez. La presentació va estar moderada pel periodista Santiago Gambín.

“Elche, Ciudad de Oasis”, és una recopilació de palmeres singulars del Palmerar Patrimoni de la Humanitat i de les pedanies. En concret, el llibre conté més de 200 exemplars únics, fotografiats, classificats, comentats i situats. Així mateix, serveix per a donar a conéixer, per a divulgar l’existència dels exemplars únics i, en molts casos, de difícil localització del palmerar.

L’alcalde va destacar que l’obra té un valor extraordinari per a la ciutat per la seua tasca d’investigació, documentació i sistematització. En aquest sentit, González va incidir en el temps destinat a la creació de l’obra, ja que Juan va estar més de 15 mesos recorrent horts urbans, periurbans i rurals, és a dir, va caminar més de 1.300 quilòmetres de terme, va realitzar més de 15.000 fotografies i centenars d’anotacions.

Carlos González destaca que l’obra té un valor extraordinari per a la ciutat per la seua tasca d’investigació, documentació i sistematització

Tal com va comentar l’alcalde “això no sols revela una capacitat i determinació fora del comú; sinó també, evidència que estem davant un il·licità apassionat per la seua ciutat i especialment pel seu palmerar”.

Juan Lorenzo Antón (Elx, 1951) és llicenciat en Educació Física per la Universitat Politècnica de Madrid i Doctor en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport per la Universitat de Granada, on ha exercit com a professor titular en la Facultat de Ciències de l’Esport des de l’any 1983 fins a la seua jubilació. A més, ha publicat més de 20 llibres en la seua carrera professional, en la seua major part d’handbol, esport del qual és expert internacional, i pel qual ha rebut molts premis i distincions. Aquesta és la seua primera aventura en aquest camp, repte que va afrontar per la seua passió des de la infantesa per les palmeres d’Elx, el seu símbol universal.