L’Ajuntament aprova les ajudes Parèntesis 3, amb més de 2,2 milions d’euros destinats als sectors econòmics afectats per la pandèmia

L’Ajuntament aprova les ajudes Parèntesis 3, amb més de 2,2 milions d’euros destinats als sectors econòmics afectats per la pandèmia

El portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, explica que suposaran una quantitat de 1.200 euros, més 100 euros addicionals per cada treballador donat d’alta en la Seguretat Social


El portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, ha anunciat que la Junta de Govern Local ha aprovat hui la convocatòria de les ajudes Parèntesis 3 destinada a les petites empreses i autònoms que s’han vist afectats per les restriccions derivades de la pandèmia.

Tal com ha explicat Díez, “es tracta d’unes ajudes dotades de 2.250.000 euros dirigides a autònoms i empreses de menys de deu treballadors. Suposaran una ajuda de 1.200 euros més 100 addicionals per cada treballador donat d’alta en la Seguretat Social”.

“És cert que ja no tenim mesures restrictives que impedisquen l’activitat econòmica, però entenem que cal continuar fent esforços per fer costat a aquelles empreses que han tingut dificultats al llarg d’aquest temps de pandèmia”, ha assenyalat.

No es podran acollir aquelles empreses i autònoms que ja s’hagen beneficiat de les anteriors convocatòries d’ajudes Parèntesis.

En aquest cas, és un Pla parèntesi obert a tots els sectors productius, a totes les empreses i autònoms, ja que no hi ha CNAE. “Per tant, el que pretén el Govern Municipal és, en aquest cas, injectar aquesta quantitat de diners en totes les empreses i autònoms de la ciutat que hagen vist reduïda la seua facturació amb independència del percentatge. Són unes ajudes, flexibles, obertes i amb el propòsit que aquests més de 2,2 milions d’euros puguen arribar a tots els xicotets comerciants i petites empreses siga com siga la seua activitat i puguem contribuir a millorar la seua situació”, ha dit Díez.

En aquest cas, el pla està obert a tots els sectors productius, a totes les empreses i autònoms afectats per la crisi de la Covid, ja que no hi ha CNAE

El portaveu ha recordat que des de l’any 2020 que va esclatar la pandèmia, l’Ajuntament d’Elx ha impulsat diversos plans d’ajudes. Els primers a aprovar-se van ser els plans d’ajudes Reactiva’t Elx. Ja en 2021 i en col·laboració amb la Generalitat i la Diputació es van posar en marxa les ajudes Parèntesis 1, dotades de 2,9 milions d’euros per a unes 1.463 empreses, i Parèntesis 2 amb 1,7 milions d’euros per a 953 empreses. “D’aquesta manera, a través dels Plans parèntesis 1 i 2 l’Ajuntament d’Elx ha concedit 6,3 milions d’euros als sectors que pitjor l’han passat per la crisi econòmica derivada de la pandèmia”, ha assenyalat.

El termini de sol·licitud de les Ajudes Parèntesis 3 tindran un termini de deu dies hàbils a partir de la publicació de les bases en el Butlletí Oficial de la Província la setmana vinent.