El drama humanitari arriba als Odeon de la mà de ‘Vengo de las olas’ després del seu acolliment als Cinemes ABC

El drama humanitari arriba als Odeon de la mà de ‘Vengo de las olas’ després del seu acolliment als Cinemes ABC

Les entrades es poden adquirir a través d’instanticket de manera gratuïta i la projecció tindrà lloc aquest dijous a la sala B i hi haurà dues sessions: una a les 18 h i una altra a les 20 h.


Després de l’èxit absolut als cinemes ABC, el documental “Vengo de la olas” torna a la pantalla gran, però aquesta vegada es projectarà en els Odeon. Les entrades es poden adquirir a través d’instanticket de manera gratuïta i la projecció tindrà lloc aquest dijous a la sala B del cinema amb dues sessions: una a les 18 h i una altra a les 20 h.

La peça audiovisual, patrocinada per la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament de l’Ajuntament d’Elx, se centra en la història personal d’una d’aquelles famílies que, a la recerca d’oportunitats, va abandonar la seua Líbia natal per a embarcar-se en l’Aquarius, un navili amb 629 migrants que va ser notícia a l’estiu de 2018 i al qual Espanya va rebre al port de València després d’haver rebut la negativa d’altres països europeus com Itàlia.

La nova projecció de la dramàtica obra dirigida pel jove il·licità Sergio Jaén dona una segona oportunitat a aquells espectadors que no van poder contemplar el reflex de la catàstrofe humanitària que es viu hui dia al Mediterrani.

La regidora de Cooperació al Desenvolupament, Mariola Galiana, posa l’accent que és una segona oportunitat per a aquells que no van poder obtindre plaça per a veure-la als cinemes ABC

L’objectiu de Jaén ha sigut visibilitzar les persones que passen per aquesta situació, i així “desimmunitzar” la societat sobre els problemes de les persones que es veuen obligades a abandonar el seu país per instint de supervivència.

Per part seua, la regidora de Cooperació, Mariola Galiana, destaca que “la pel·lícula és un homenatge a la valentia, a la lluita pels drets humans, en mantindre la dignitat sense deixar arrere ningú i al desig d’una vida millor”.

La família protagonista de la pel·lícula resideix actualment a Elx i ja van agrair aquesta mostra de solidaritat en l’estrena als cinemes ABC i durant la presentació a l’Ajuntament junt a Mariola Galiana, a la presidenta de la Plataforma d’Ajuda a Persones Refugiades, Joaquina Agulló i al mateix director de la peça per videoconferència.

Les mesures principals a seguir per a assistir a la projecció, a part de l’adquisició de l’entrada, són les habituals imposades pels cinemes Odèon en la seua lluita contra la covid-19: ús de màscara, guardar distància de seguretat, desallotjament ordenat de la sala, llavat de mans amb gel hidroalcohòlic, no entrar menjar ni beguda, aforament limitat al 50%, unitat convivencial junta, no entrar fora d’hora i seguir la senyalització dels moviments marcats.