El Parc Municipal d’Elx obri la major zona de jocs infantils adaptats, inclusius i tecnològics de la ciutat

El Parc Municipal d’Elx obri la major zona de jocs infantils adaptats, inclusius i tecnològics de la ciutat

L’alcalde, Carlos González, i el regidor de Manteniment, Héctor Díez, visiten el parc per a comprovar el resultat dels treballs d’aquesta actuació que compta amb una inversió de 190.000 euros


El Parc Municipal d’Elx ha obert hui la major zona de jocs infantils d’Elx. Un espai de 600 metres quadrats amb jocs per a xiquets, inclusius, adaptats i fins i tot tecnològics en un enclavament únic i emblemàtic com és el Palmerar, Patrimoni de la Humanitat. L’alcalde, Carlos González, el regidor de Manteniment, Héctor Díez, i tècnics municipals han visitat hui el parc per a comprovar el resultat dels treballs d’aquesta actuació que s’emmarca dins de la inversió municipal de la millora de jocs infantils amb un pressupost de 190.000 euros.

“La iniciativa és absolutament respectuosa amb l’entorn i suposa una transformació substancial dels jocs infantils que s’han convertit en tot un referent per al conjunt del municipi per la seua ubicació i la tradició que representen”, ha assenyalat el regidor il·licità, qui ha destacat que aquests jocs estan diferenciats per a diferents edats i ha precisat que com a novetat s’ha instal·lat material podotàctil per a advertir a persones amb discapacitat visual de qualsevol impacte al parc.

El regidor il·licità destaca que “la iniciativa és absolutament respectuosa amb l’entorn i suposa una transformació substancial d’aquests jocs que s’han convertit en tot un referent per al municipi per la seua ubicació i per la tradició que representen”

A més, amb aquesta renovació s’ha aprofitat també per a incrementar l’espai verd amb la replantació de huit nous exemplars de palmera.

Al costat d’aquesta actuació des de l’Ajuntament s’ha treballat per a la millora del Parc Municipal amb la poda d’un miler d’exemplars de palmera, la substitució de la il·luminació, així com l’adequació dels camerinos de la rotonda, la reforma de l’Oficina de Turisme o l’estabilització del vessant per a la millora de les instal·lacions del Molí del Real que, segons ha detallat l’alcalde, “es troba a l’espera de la licitació per a començar amb el projecte després d’estiu”.

Zones dels jocs infantils

Els jocs infantils compten amb diverses zones. Una de les quals és la “zona del Palomar”, dirigida als majors de 5 anys. Compta amb un imponent tobogan tancat i una passarel·la penjant els pilars de la qual són palmeres i una xarxa de grimpa de grans dimensions.

També es troba “La fàbrica de sabates”, dirigida als menors de 5 anys amb gronxadors, balancins i tobogans, així com amb panells didàctics, jocs de textures i efectes òptics. També hi haurà panells lúdics en els quals es podran fer fotos els xiquets en el photocall de la Dama d’Elx o de Cantó.

Una altra de les zones és l’E-Sport. Es tracta de la primera zona d’Elx amb jocs tecnològics. Un espai interactiu que combinarà activitats físiques, intel·lectuals i tecnològiques. Aquests jocs permeten disposar de diversos desafiaments per a jugar individualment o en equip, entrenar la memòria i la velocitat.