El Ple aprova per unanimitat exigir al Govern l’arranjament de l’asfalt en diversos trams de l’autovia A7 i la rebaixa de l’IVA a les perruqueries

El Ple aprova per unanimitat exigir al Govern l’arranjament de l’asfalt en diversos trams de l’autovia A7 i la rebaixa de l’IVA a les perruqueries

Tots els grups acorden sol·licitar la incorporació de personal d’infermeria als centres educatius, fomentar la labor del Consell Agrari, crear una fireta del calçat, inspeccionar els guals i incloure Elx en la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació


El Ple de hui, celebrat presencialment al Centre de Congressos sota totes les mesures sanitàries davant la Covid, ha aprovat per unanimitat exigir al Govern l’arranjament de l’asfalt en diversos trams de l’autovia A7 i la rebaixa de l’IVA a les perruqueries.

Tots els grups han acordat sol·licitar al Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana millorar el manteniment de l’A7 entre Elx i Crevillent a més del camí de Castella i la N-332 variant del Campello. Amb aquesta moció el Partit Socialista ha plantejat instar el Ministeri a rehabilitar amb urgència l’asfaltat d’aquests trams de carretera, que es troben greument deteriorats, amb l’objectiu de poder afavorir la mobilitat i garantir la seguretat viària d’aquesta infraestructura.

També s’ha aprovat per unanimitat una altra moció presentada pel PP en la qual se sol·licita al Govern que aplique el tipus reduït d’IVA del 10% als serveis de perruqueria, barberia i estètica. De la mateixa forma ha tirat avant la moció de Ciutadans, amb esmena de Compromís, perquè el Consell agrari es convoque amb major periodicitat per a tractar els temes més importants d’aquest sector.

Una altra de les mocions aprovada per unanimitat ha sigut la proposta pel grup municipal Vox per a crear una taula de treball amb el sector del calçat amb l’objectiu de posar en marxa la “Fireta del Calçat d’Elx” a partir del pròxim any. La moció planteja que la fira se situe en el centre històric dues vegades a l’any amb la finalitat d’oferir una altra opció per a estimular el teixit empresarial.

Així mateix, ha sigut aprovada amb la votació de tots els grups polítics la proposta del Partit Popular en la qual s’insta el Consell a incorporar una infermera o infermer escolar, de manera immediata, als centres educatius d’Elx sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana. Amb aquesta proposta també es demana garantir en aquests centres l’existència de material de protecció diari, en funció del risc al contagi i la vulnerabilitat de la persona, per a docents, personal no docent i l’alumnat.

El Ple ha aprovat també amb els vots a favor de tots els grups la proposta del regidor no adscrit perquè Elx passe a formar part de la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació. Es tracta d’una plataforma emmarcada dins el Ministeri de Ciència i Innovació per a poder entrar en un fòrum de desenvolupament de polítiques locals innovadores on es comparteixen experiències i projectes comuns.

S’ha aprovat per tots els grups la moció presentada per Ciutadans relativa al fet que els serveis municipals corresponents efectuen de manera anual les labors necessàries d’inspecció i comprovació de guals, zones de reserva i prohibició d’estacionament, per a determinar si la senyalització actual correspon al cens registrat i que es realitze la vigilància del seu correcte manteniment.

La sessió plenària també tira avant una proposta per a condemnar les agressions masclistes, lgtbifòbiques, racistes i d’odi

En la sessió plenària també ha tirat avant la moció de Compromís per a condemnar les agressions masclistes, lgtbifòbiques, racistes i d’odi. El document recull la condemna per part de l’Ajuntament “dels discursos d’odi i negacionistes fets per partits i representants polítics des de les institucions públiques” i insta “les forces polítiques democràtiques a no pactar amb qui promoga aquests discursos ni acceptar el seu suport en el normal funcionament institucional en salvaguarda de la democràcia, els drets humans i les llibertats constitucionals”.

El text també contempla “continuar secundant des del consistori la celebració d’activitats de sensibilització per a la igualtat de tracte i contra la discriminació”. Així mateix, amb aquesta moció s’insta el Consell a “continuar desenvolupant l’Estratègia Valenciana per a la Igualtat de Tracte, la No Discriminació i la Prevenció dels Delictes d’Odi” i a “continuar implementant les mesures recollides en la Llei 23/2018 d’Igualtat de les Persones LGTBI, i la Llei 8/2017 Integral del Reconeixement del Dret a la Identitat i a l’Expressió de Gènere en la Comunitat Valenciana”.

D’altra banda, s’ha rebutjat la moció de Vox per a contindre i previndre el barraquisme a Elx.

Fora de l’ordre del dia, el grup de Vox ha presentat una moció en suport al poble cubà mentre que el PP ha presentat una altra en homenatge a les víctimes de la Covid. Ambdues no s’han debatut per no ser considerades d’urgència.

Així mateix, s’ha debatut una moció d’urgència presentada pel Partit Popular, que no ha sigut aprovada, en la qual plantejava instar la Conselleria que esmene les deficiències que existeixen en la residència de majors d’Altabix.