El politòleg Pablo Simón i les influencers Cristina Balbás i Dana “Hurona Rolera” assisteixen a un fòrum en el qual es presentarà el Pla de Joventut d’Elx

El politòleg Pablo Simón i les influencers Cristina Balbás i Dana “Hurona Rolera” assisteixen a un fòrum en el qual es presentarà el Pla de Joventut d’Elx

La regidora de l’àrea, Marga Antón, convida els joves d’Elx a participar en aquest esdeveniment que es desenvoluparà en el Centre de Congressos la vesprada del 16 de juliol i l’entrada del qual serà gratuïta


La regidora de Joventut, Marga Antón, ha presentat aquest matí el Fòrum Jove que se celebrarà en el centre de Congressos d’Elx el divendres 16 de juliol, de 17.30 a 21.30, un dels passos previs a la finalització del Pla Integral de Joventut.

“Es tracta de punt de trobada per a la joventut il·licitana en el qual també es donaran a conéixer els resultats del procés d’elaboració del Pla de Joventut en el qual estem treballant”, així ho ha explicat la regidora, que ha animat els joves a acudir a aquesta trobada, totalment gratuït, que comptarà amb la presència, entre d’altres, de les influencers Cristina Balbás i Dana, i amb el politòleg Pablo Simón.

“El Pla de Joventut 2021-25 té com a finalitat transformar la realitat dels joves per a donar resposta a les seues necessitats tant explícites com implícites”, ha indicat la regidora, que ha afegit que “amb aquest pla pretenem crear les bases per a una societat més justa, on les persones joves s’impliquen i tinguen un paper protagonista en el desenvolupament del seu entorn, que tinguen capacitat de participar i incidir en el funcionament de la societat aportant-hi la seua visió de la realitat”

Tal com ha explicat Antón, de 17.30 a 19.30 hores es formaran les taules de debat anomenades “World café” obertes a la participació dels joves, bé que hagen intervingut en el procés anterior o bé interessats a integrar-se a aquest. L’objectiu és escoltar noves propostes i incloure-les en el Pla.

En la trobada va estar Ràdio Jove Digital i es retransmetrà per Facebook-live en streaming i en xarxes socials.

Cal destacar la presència de destacades influencers com Cristina Balbás, que realitzarà  en línia una conferència sobre emprenedoria jove i contestarà les preguntes del públic, i d’Hurona RoleraDana”, amb un format més lúdic en format d’entrevista de ràdio.

Al mateix temps, de 18 a 20.30 hores es realitzaran activitats d’oci dirigides a població d’entre 12 i 30 anys. L’objectiu és oferir una mostra representativa de tots els serveis, activitats i programes que ofereix la Regidoria de Joventut.

L’esdeveniment continuarà amb la presentació del Pla Jove Elx per part de la regidora de l’àrea Marga Antón i amb la intervenció dels joves que han participat en el procés per a exposar les conclusions del document realitzat.

A les 20 hores finalitzarà la trobada amb la intervenció de Pablo Simón. El politòleg realitzarà una interessant ponència en la qual presentarà les dades de l’Informe sobre Joventut 2020 que ha dirigit.

Simón és professor de ciència política en el departament de Ciències Socials de la Universitat Carles III de Madrid. Els seus principals camps d’investigació són la política comparada, els sistemes electorals i de partits, el comportament electoral, la participació política dels joves o la descentralització política i fiscal.

Pablo Simón és un habitual en els debats polítics televisius i editor de la plataforma Politikon.