La Junta de Govern inicia els tràmits per a modificar el Pla General amb la finalitat de normalitzar la situació del mercat provisional en l’actual ubicació

La Junta de Govern inicia els tràmits per a modificar el Pla General amb la finalitat de normalitzar la situació del mercat provisional en l’actual ubicació

El portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, assenyala que amb aquesta actuació “es fa un pas més cap a la normalització de l’entorn del mercat Central, cosa que permet la reactivació econòmica del centre històric”


El portaveu de l’equip de Govern, Héctor Díez, ha anunciat que la Junta de Govern Local ha acordat promoure la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per a normalitzar la situació del mercat provisional.

Tal com ha explicat el portaveu, el mercat provisional se situa en sòl amb clau G i, per tant, per a garantir la viabilitat d’aquest és necessari realitzar una modificació en el PGOU.

Després d’haver resolt el contracte amb la mercantil Aparcisa i després d’haver assumit Pimesa la gestió dels llocs, “fem un pas més en el que entenem que ha de ser una nova etapa per a donar una solució definitiva al Mercat Central i al seu entorn que supose la dinamització de la zona centre”.

Díez ha explicat que el Govern Municipal ha encarregat als serveis tècnics d’Urbanisme que s’estudien les alternatives per a poder modificar en aquest cas la dotació del sòl en el qual es troba el mercat provisional perquè aquest passe a ser de clau G a clau d’ús dotacional d’equipament i que, tal com marca el PGOU, es repercutisca aquesta clau G en una altra zona del sector urbanístic.

Això propiciaria que el Mercat Central es quedara en la seua ubicació actual i es puga promoure un concurs d’idees per a decidir el seu futur.

Les alternatives per a la repercussió d’aquesta clau G serien la ubicació de l’actual Mercat Central, l’entorn del Parc Esportiu o el solar de Candalix. Aquestes zones haurien d’albergar més de 1.000 metres quadrats de clau G d’espai públic, per tant, la ubicació actual del mercat provisional passaria a ser dotacional d’equipament. “Es tractaria d’adequar el PGOU a la realitat que estem vivint”, ha indicat Díez.

Una vegada els serveis municipals estudien les alternatives, la Junta de Govern aprovarà definitivament aquesta modificació del PGOU i passarà al Ple.

“Amb aquesta actuació el Govern Municipal fa un pas més cap a la normalització de l’entorn del Mercat Central”, ha dit Héctor Díez, que ha afegit que “en els pròxims mesos es convocarà el concurs d’idees per a donar una solució definitiva a l’espai que ocupa l’edifici del Mercat Central i, amb això, garantir l’activitat del mercat provisional i, d’altra banda, afavorir una eixida definitiva al centre històric per a dinamitzar l’activitat econòmica en la zona”.