La Junta de Govern Local aprova construir carrils bici a Elx Parc Empresarial i en el Polígon d’Altabix

La Junta de Govern Local aprova construir carrils bici a Elx Parc Empresarial i en el Polígon d’Altabix

Els dos projectes compten amb subvencions de l’IVAE i un connectarà la Via Parc amb el nucli urbà de Torrellano mentre que l’altre transitarà pel carrer Mallorca fins al camp de futbol


La Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí la construcció de dos carrils bici a Elx Parc Empresarial i al Polígon d’Altabix.

El primer projecte servirà per a connectar la Via Parc amb el nucli urbà de Torrellano. Segons ha explicat el portaveu de l’Equip de Govern “aquesta actuació compta amb una ajuda de 150.000 euros concedida per l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE) i permetrà també l’adequació de tres rotondes amb la plantació de nova vegetació i la millora de la senyalització”.

“El carril bici transitarà a través del carrer Severo Ochoa, no s’eliminarà cap plaça d’aparcament i facilitarà l’accés a aquest enclavament mitjançant la bicicleta”, ha destacat Díez, que ha assenyalat que dins d’aquesta licitació també s’ha aprovat la redacció del projecte del carril bici del Polígon d’Altabix per un import de 12.100 euros. Un carril que transitarà pel carrer Mallorca des d’Altabix fins al camp de futbol.

Héctor Díez ha manifestat que el Govern Municipal continua desenvolupant accions d’aquest tipus per a afavorir l’ús de la bicicleta a Elx i continuar avançant en la mobilitat sostenible.

El portaveu municipal, Héctor Díez, assenyala que també s’ha aprovat una modificació pressupostària per a la contractació de persones desocupades majors de 30 any

La Junta de Govern Local ha aprovat la modificació núm. 18 del pressupost 2021 per generació de crèdits, fruit de l’obtenció de diferents subvencions per part de l’Ajuntament. En total es tracta de l’ingrés de 426.496 euros, dels quals, d’una banda, 23.197 euros són aportats per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica per a posar en marxa actuacions d’exhumació i identificació de víctimes desaparegudes durant la Guerra Civil. Segons ha recordat el portaveu municipal, Héctor Díez, “la iniciativa s’emmarca dins d’actuacions que es desenvoluparan en el Cementeri Vell concretament en la zona on es localitza la fossa dels represaliats per la dictadura franquista”.

D’altra banda, 691.370 euros aniran destinats al programa del Pla d’Ocupació Emcorp per a la contractació de persones desocupades majors de 30 anys.

D’aquesta quantia s’imputaran en 2021 uns 403.299 euros i la resta es gestionarà en 2022.

Díez ha assenyalat que es preveu que el programa es pose en marxa abans que acabe aquest any.