La Junta de Govern Local aprova el projecte que permetrà transformar el carrer Olegario Domarco Seller en una zona verda i de prioritat per als vianants

La Junta de Govern Local aprova el projecte que permetrà transformar el carrer Olegario Domarco Seller en una zona verda i de prioritat per als vianants

La iniciativa, que té l’objectiu de connectar el barri de Carrús i el riu Vinalopó, suposarà la reducció de la velocitat d’aquest carrer a 20 km/h, així com la regeneració de la via amb la plantació de nou arbrat


La Junta de Govern Local d’Elx ha aprovat hui el projecte per a la reconversió del carrer Olegario Domarco Seller en una zona verda i de prioritat per als vianants. El portaveu municipal ha explicat que aquesta actuació, emmarcada dins de l’estratègia DUSI, ix a licitació amb una inversió de 669.893 euros i un termini d’execució de sis mesos.

La iniciativa, que té el propòsit de connectar el barri de Carrús i el riu Vinalopó, suposarà la reducció de la velocitat d’aquest carrer a 20 km/h, així com la regeneració de la via amb la plantació de nou arbrat.

En definitiva, Díez ha destacat que el carrer es transformarà en plataforma única per a donar prioritat al trànsit de vianants amb l’eixamplament de les voreres i la reducció del trànsit rodat a un sol carril. Segons ha assenyalat el portaveu “amb aquesta acció el que es pretén és dotar Elx d’uns eixos verds que connecten els barris de la zona Oest del nucli urbà amb el vessant del riu Vinalopó”.

Díez ha detallat que “aquesta actuació es complementarà més endavant per a continuar dotant a Carrús Est de majors zones públiques en un barri que té una alta intensitat urbana i que està molt necessitat d’espais naturals”.

El portaveu municipal, Héctor Díez, destaca també la renovació i extensió del carril bici de les avingudes Vicente Quiles i de la Universitat amb un pressupost pròxim als 50.000 euros i un termini d’execució de dos mesos

D’altra banda, la Junta de Govern també ha aprovat la renovació del carril bici existent a les avingudes Vicente Quiles i de la Universitat. El pressupost s’aproxima als 50.000 euros i el termini d’execució és de dos mesos. El portaveu municipal ha assenyalat que els treballs es realitzaran des de la intersecció amb la rotonda del camí de la Bassa del Moro fins a la rotonda de la font de la Ciutat Esportiva amb l’avinguda d’Alacant. Així mateix, es reforçarà la senyalització i la seguretat dels ciclistes. A més, Díez ha informat que s’estendrà aquest carril des del barri d’Altabix-Universitat cap al carrer José Joaquín Landerer, la qual cosa permetrà la seua connexió amb l’avinguda de Jubalcoi.

“D’aquesta manera, el Govern Municipal continua treballant a estendre el carril bici per tot el nucli urbà amb la finalitat que la ciutadania aposte per nous models de mobilitat més sostenibles per a reduir la pressió del trànsit en el municipi”, ha conclòs Díez.