L’Ajuntament concedeix 197 ajudes de més de 1.000 euros als taxistes d’Elx

L’Ajuntament concedeix 197 ajudes de més de 1.000 euros als taxistes d’Elx

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, assenyala que “aquestes ajudes al sector del taxi se sumen a les concedides per la Generalitat, ja que totes dues administracions volem donar suport a la labor d’un sector que durant la pandèmia està realitzant una important contribució amb el trasllat de persones infectades”


La regidora de Mobilitat, Esther Díez, ha explicat que “ja s’ha procedit a l’ingrés de les ajudes covid-19 als taxistes il·licitans, que des de l’equip de govern vam posar en marxa amb l’objectiu d’alleujar la situació que estan travessant com a conseqüència de la caiguda de la seua activitat”.

“Les ajudes van ser ingressades la setmana passada a 197 titulars de llicència de taxi de les 198 sol·licituds presentades”, ha indicat Díez, que ha afegit que “l’import rebut per la majoria de taxistes ha sigut de 1.030,45 euros i la quantitat total destinada per l’Ajuntament a aquest efecte ha sigut de 202.932,38 euros”.

Les bases regulaven que els beneficiaris i beneficiàries són els titulars de llicència que hagueren prestat el servei entre l’1 d’abril de 2020 fins al dia de presentació de les sol·licituds. Entre les despeses subvencionables es recollien les quotes d’autònoms, les quotes de rènting, les despeses de reparació del vehicle i la despesa de combustible, entre altres.

La regidora de Mobilitat ha recordat que “aquestes ajudes al sector del taxi se sumen a les concedides per la Conselleria de Mobilitat, ja que totes dues administracions volem donar suport a la labor d’un sector indispensable que, a més, durant la pandèmia està realitzant també una important contribució social amb el trasllat de persones infectades”.

A aquestes ajudes, se sumen les subvencions que la Regidoria de Mobilitat ha atorgat als titulars d’eurotaxis -taxis destinats a transportar a persones amb mobilitat reduïda- per les despeses d’adaptació dels vehicles i per les despeses de combustible.

Díez ha assenyalat que “al mateix temps, continuarem treballant per la promoció de l’ús del taxi en el municipi, com a part de l’estratègia de foment de la mobilitat sostenible i la millora de la qualitat de l’aire”.