L’Ajuntament fa un nou pas en l’elaboració del catàleg de proteccions i del pla especial del conjunt historicoartístic

L’Ajuntament fa un nou pas en l’elaboració del catàleg de proteccions i del pla especial del conjunt historicoartístic

La regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, explica que ha finalitzat el període de consulta prèvia en el qual col·lectius i particulars han plantejat, entre altres, qüestions relatives a la protecció de zones humides i del patrimoni hidràulic i industrial d’Elx


 

La regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, ha informat que en l’última comissió de l’àrea es va donar compte que ha finalitzat el període de consulta prèvia per a la tramitació del catàleg de proteccions, així com del pla especial del conjunt historicoartístic.

Tal com ha explicat la regidora, “es tracta d’un tràmit previ obligatori que es va posar en marxa el mes de maig passat amb l’objectiu d’impulsar l’elaboració d’un nou catàleg de béns i un pla especial que actualitze i millore la protecció del nostre patrimoni”.

Arabid ha indicat que a través de la pàgina web s’han rebut tot tipus d’aportacions d’un total de set entitats i associacions, així com alguna a títol particular. “Des de l’Ajuntament volem agrair l’interés mostrat per aquests col·lectius i particulars”, ha afegit.

A partir d’ara cal elaborar un informe amb les respostes a les qüestions plantejades referides a qüestions com la necessitat de protecció de les zones humides i del patrimoni natural, en general, també del patrimoni hidràulic i industrial d’Elx. Alguna sol·licitud es refereix també a la protecció dels diferents rellotges de sol existents al municipi.

La responsable d’Urbanisme ha indicat que una vegada contestades les qüestions plantejades, s’elaborarà el document inicial estratègic amb el qual començarà la fase d’avaluació ambiental del futur catàleg de proteccions d’Elx, així com del pla especial de protecció del conjunt històric artístic, “instruments que contribuiran de manera decisiva a la protecció i salvaguarda del nostre patrimoni”.