L’Ajuntament i Creu Roja presenten el projecte «Caravana de l’Energia» en el qual col·laboren la Fundació “la Caixa” i CaixaBank

L’Ajuntament i Creu Roja presenten el projecte «Caravana de l’Energia» en el qual col·laboren la Fundació “la Caixa” i CaixaBank

L’objectiu del projecte és millorar l’estalvi energètic i detectar situacions de vulnerabilitat


L’Ajuntament d’Elx i Creu Roja Elx han presentat aquest matí en la seu il·licitana de l’entitat social el projecte “Caravana de l’Energia”, secundat per CaixaBank i per la Fundació “la Caixa” per mitjà d’una aportació econòmica de 3.000 euros. A l’acte han assistit el regidor d’Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives, Mariano Valera, el delegat especial de Creu Roja a Elx, Antonio Ramón Guilabert i el director d’àrea de negoci de CaixaBank a Elx, Carlos Melero.

“Caravana de l’Energia” de Creu Roja Elx té com a objectiu establir un punt d’informació energètic mòbil per a assessorar la població en general sobre l’estalvi energètic i les bones pràctiques ambientals i per a detectar persones en situació de pobresa energètica. La caravana tindrà lloc entre els mesos de setembre i novembre d’enguany.

L’edil d’Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives, Mariano Valera, explica que la Caravana de l’Energia “és un recurs amb el qual des de l’Ajuntament volem col·laborar per a treballar conjuntament i coordinada en la línia d’intervenció amb col·lectius vulnerables”

Mariano Valera ha afirmat que per a l’Ajuntament es tracta de “un recurs amb el qual volem col·laborar per a poder treballar conjuntament, ja que d’una manera coordinada podrem continuar treballant en la línia d’intervenció amb col·lectius vulnerables, podrem arribar a més població del municipi i sobretot tindrem una línia directa d’intervenció amb aquells casos més urgents que Creu Roja detecte en el seu itinerari”.

Antonio Ramón Guilabert, per part seua, assenyala que “amb la Caravana pretenem crear un punt d’informació energètic mòbil, assessorar la població en general sobre l’estalvi energètic i les bones pràctiques ambientals, així com detectar persones en situació de pobresa energètica o risc d’estar-ho”.

Funcionament de la campanya

El punt d’informació energètic mòbil permet obrir el camp d’actuació en la població en general, que podrà acudir amb les seues factures energètiques, ser informada i rebre assessorament per a la reducció dels seus consums. Així mateix, amb una xicoteta enquesta de valoració, ens permetrà detectar casos de risc d’exclusió social, en què s’inclou la pobresa energètica.

Durant aquest assessorament, es treballarà un qüestionari d’identificació de possibles necessitats socials que pogueren ser casos de derivació als serveis socials de l’Ajuntament d’Elx o bé a l’itinerari social de Creu Roja, on es realitzarien intervencions com ara tallers de capacitació energètica, lliurament de kits d’eficiència energètica i en casos extrems, pagaments de subministraments i possible xicoteta rehabilitació del domicili.

Programa de família i emergència

El regidor d’Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives també ha indicat que durant el mes de juliol la comissió mensual d’ajudes d’emergència social – que es va celebrar la setmana passada- ha tingut un cost total de 216.000 euros. Dels quals, més de 58.000 han sigut destinats al pagament de subministraments del mes de juny i juliol de famílies vulnerables de la ciutat. ”Estem atenent al voltant de 1.100 sol·licituds mensuals en prestacions econòmiques d’ajudes d’emergència” ha precisat l’edil.