L’Ajuntament impulsa una nova campanya de conscienciació per a previndre l’abandó d’animals en les vacances estivals

L’Ajuntament impulsa una nova campanya de conscienciació per a previndre l’abandó d’animals en les vacances estivals

“Ells són part de la teua família. Sigues responsable! #NoLosAbandones” és el lema amb el qual la regidoria de Benestar Animal alerta sobre la responsabilitat amb les mascotes

 

La regidora de Benestar Animal, Mariola Galiana, ha presentat la campanya estival “Ells són part de la teua família. Sigues responsable! #NoLosAbandones” en contra de l’abandó d’animals de companyia, amb la finalitat de conscienciar i sensibilitzar tota la població en la tinença responsable d’animals.

Galiana ha justificat la necessitat d’aquesta campanya davant el gran nombre d’abandons que es produeixen a Espanya amb l’arribada de les vacances d’estiu. L’edil ha destacat que els factors econòmics, les ventrades no desitjades, problemes de comportament o la fi de la temporada de caça, són els principals motius d’abandó en aquestes dates.

La responsable municipal de Benestar Animal ha destacat que tant gossos com gats són els animals més afectats, però que cada any augmenta el nombre d’abandons d’espècies exòtiques com a rosegadors, rèptils, ocells o tortugues. I ha incidit en què aquest fet pot provocar la creació de poblacions d’aquestes espècies que danyen els ecosistemes locals i desplacen les espècies autòctones, la qual cosa dona origen a un problema que amenaça seriosament la nostra biodiversitat.

Galiana ha informat que amb l’arribada de l’estiu es produeix un repunt en el nombre d’animals abandonats o extraviats que són recollits pels serveis municipals, encara que ha destacat que tant l’abandó com la pèrdua són situacions que es produeixen en totes les èpoques de l’any.

La regidora de l’àrea, Mariola Galiana, considera necessari conscienciar tota la societat sobre un problema que s’agreuja a l’estiu i que afecta sobretot gossos i gats

 

La regidora ha posat l’accent en la necessitat d’evitar aquestes conductes i previndre l’abandó a mitjà i llarg termini, per a això és imprescindible la conscienciació de tota la societat. L’edil ha destacat que “és de vital importància començar a treballar aquests valors des de la infància, i educar sobretot allò que suposa una cura responsable dels animals de companyia”.

En aquest sentit, ha apel·lat a la responsabilitat i a la conscienciació sobre la necessitat d’adoptar en lloc de comprar, tenint en compte en tot cas, que incorporar una mascota a la nostra família no és una decisió que s’haja de prendre a la lleugera. “Es tracta d’una gran responsabilitat en la qual hem de valorar les cures que comporta mantindre el seu benestar, el temps del qual disposem i el lloc on viurà, perquè es tracta d’un compromís per a tota la vida de l’animal on l’abandó mai pot ser una opció”, ha declarat la regidora.

Galiana ha afegit que “la inclusió d’una mascota a la nostra vida ens comportarà una sèrie de beneficis com són la reducció de l’estrés i la millora de l’activitat física i social, a més d’afavorir el sentit de la responsabilitat i l’equilibri emocional”.

Sancions per abandó d’animals

A més dels valors ètics que han de prevaldre per a no abandonar un animal, l’edil ha destacat que “un abandó té greus conseqüències que poden suposar el sofriment i mort de l’animal. Aquestes conductes estan perseguides per la Llei de Protecció Animal i estan penades amb importants sancions administratives i fins i tot condemnes penals”

ABANDONO-ANIMAL-ELCHE
Consells per a vacances amb animal de companyia

La responsable municipal de Benestar Animal ha oferit diverses recomanacions per a compatibilitzar les vacances amb els animals de companyia.

  • Planificar les vacances, i triar destinacions que siguen compatibles i estiguen adaptades per als animals de companyia.
  • Extremar les precaucions per les altes temperatures d’aquestes dates, evitar l’exposició durant les hores de més calor i procurant que disposen d’aigua fresca en tot moment.
  • Mantindre la seguretat de l’animal durant els desplaçaments i portar al nostre lloc de destinació la documentació sanitària en què apareixen les vacunes i la identificació de la nostra mascota.
  • Portar el seu llit o algun joguet perquè s’adapten millor al nou entorn i se senten més còmodes.

 

Galiana ha destacat la importància d’aprofitar el període vacacional, en el qual es disposa de més temps lliure, per a poder gaudir de la companyia dels nostres animals al costat de la dels nostres familiars i amics mentre practiquem les activitats triades d’oci i esplai.