L’Ajuntament signa sis convenis de col·laboració amb les associacions empresarials d’Elx per a contribuir al desenvolupament de les activitats d’aquestes

L’Ajuntament signa sis convenis de col·laboració amb les associacions empresarials d’Elx per a contribuir al desenvolupament de les activitats d’aquestes

Els acords s’han subscrit en el Centre de Congressos pel regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, i els presidents d’Avecal, Marián Cano; Aec i Aec-Futurmoda, Manuel Román; Jovempa, Adrián Antón; Aesec, Antonio Andreu; i Cedelco, César Nohales


L’Ajuntament d’Elx ha signat sis convenis de col·laboració amb les associacions empresarials de la ciutat que treballen en diversos àmbits per a contribuir al desenvolupament de les activitats d’aquestes al municipi. Aquests acords han sigut signats aquest mateix matí en el Centre de Congressos pel regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, i els presidents de les entitats d’Avecal, Marián Cano; Aec i Aec-Futurmoda, Manuel Román; Jovempa, Adrián Antón; Aesec, Antonio Andreu; i Cedelco, César Nohales.

Segons els detalls aportats per l’edil “el que es pretén amb aquestes ajudes és millorar la competitivitat d’aquests sectors econòmics i convertir el consistori en el seu aliat perquè puguen posar en marxa els seus projectes”.

En concret, a través d’aquesta signatura l’Ajuntament secunda amb una dotació econòmica anual les diferents associacions empresarials. En aquest sentit, el responsable municipal de Promoció Econòmica ha assenyalat que les quanties són les mateixes que l’any passat i ascendeixen als 90.000 euros en el seu conjunt.

Un dels acords signats ha sigut amb Avecal per un import de 21.000 euros per a donar suport a les activitats d’innovació, promoció, formació i difusió que des de l’entitat s’han desenvolupat al llarg de l’any 2021 en benefici de les empreses del calçat situades a Elx.

L’edil destaca que “el que es pretén amb aquestes ajudes, que ascendeixen a 90.000 euros en el seu conjunt, és millorar la competitivitat d’aquests sectors econòmics i convertir el consistori en el seu aliat perquè puguen posar en marxa els seus projectes”

Un altre s’ha subscrit amb AEC per un valor de 12.000 euros per a incentivar les activitats d’assessorament, investigació, innovació, digitalització, formació i difusió que des de l’entitat es duen a terme per a afavorir les empreses de la indústria dels components, la maquinària per al calçat i la marroquineria.

També s’ha signat un acord amb Aec-Futurmoda per 22.000 euros per a promocionar la fira i dinamitzar el sector dels components per al calçat.

Jovempa també és una altra de les associacions amb les quals es col·labora, mitjançant un conveni de 18.000 euros, amb la finalitat de fer costat a les persones emprenedores i empresàries per a impulsar nous projectes empresarials i contribuir a la consolidació d’aquests.

Una altra de les signatures s’ha dut a terme amb Aesec en benefici de les empreses de serveis situats a Elx amb una ajuda de 8.000 euros i, finalment, s’ha dotat d’altres 8.000 euros a Cedelco per a fomentar el teixit empresarial de la ciutat.