L’alcalde anuncia un dispositiu policial especial amb 150 agents per a combatre els botellons

L’alcalde anuncia un dispositiu policial especial amb 150 agents per a combatre els botellons

Carlos González fa una crida a la responsabilitat individual i adverteix que si segueix aquest ritme de contagis, Elx entrarà prompte en risc extrem


L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha fet una crida a la població perquè extreme les precaucions davant l’increment de la corba de contagis que està experimentant la ciutat en els últims dies. Amb la finalitat d’evitar la propagació del virus, González ha demanat màxima responsabilitat individual i ha anunciat un dispositiu especial de la Policia Local a partir d’aquest cap de setmana per a combatre els botellons.

“La Junta de Govern Local considera que les mesures anunciades ahir pel president de la Generalitat, Ximo Puig, són necessàries i proporcionades a la situació sanitària, per tant, compten amb el nostre suport ja que són imprescindibles per a contindre la propagació del virus”, ha dit l’alcalde.

González ha aportat dades sobre la situació en què es troba el municipi des del punt de vista epidemiològic.

Ha explicat que la incidència acumulada a 14 dies que ha publicat la Generalitat de data 7 de juliol en el municipi d’Elx és de 127 positius per cada 100.000 habitants, la dada més alta que es produeix des del 4 de març. “A meitat del mes de maig es va aconseguir el valor més baix, amb una taxa de 17 positius, i des de llavors no ha deixat de pujar, i s’ha disparat de manera vertiginosa a partir del 25 de juny. El nombre de positius detectats s’ha multiplicat 7’5 vegades, si comparem xifres de meitat de maig amb les actuals”, ha apuntat l’alcalde “A la vista d’aquestes dades, encara que la xifra amb la qual comptem ara no és d’extrema precaució, sí que és preocupant la corba de creixement que s’està produint”, ha assenyalat González, que ha afegit que “això ens porta a fer una crida a extremar la precaució i la responsabilitat individual, ja que hem de ser capaços de contindre aquest ritme de propagació per a evitar mesures restrictives singulars que puguen afectar la nostra esfera de drets individuals i la dinàmica de recuperació en la qual ens trobem”.

Al marge de la necessitat de complir les mesures implementades pel Govern Valencià, l’alcalde ha anunciat “un dispositiu policial extraordinari dirigit fonamentalment a evitar botellons a la ciutat, amb més de 150 agents que vetlaran aquest cap de setmana en els torns de vesprada i nit per a impedir aquest tipus de concentracions, ja que és evident que suposen un greu risc per a la salut”.

El regidor ha realitzat una crida especial als més joves, “ara mateix són el blanc favorit del virus i han de fer un esforç per a extremar les mesures de precaució i protegir-se ells i la gent que tenen al seu voltant”.

Tal com ha indicat González, “si seguim així en 15 dies haurem duplicat la taxa d’incidència acumulada. Haurem superat els nivells de risc extrem (250 casos per cada 100.000 habitants) i ens trobarem en una situació en la qual caldrà adoptar mesures que significaran una reculada que no ens podem permetre. És a les nostres mans contindre la pandèmia seguint les mesures plantejades per les autoritats sanitàries”.