L’alcalde d’Elx encarrega als serveis jurídics municipals al·legacions en defensa del Transvasament Tajo-Segura

L’alcalde d’Elx encarrega als serveis jurídics municipals al·legacions en defensa del Transvasament Tajo-Segura

Aquesta mesura es durà a terme entre l’Ajuntament les comunitats de regants i el sector agrari després que el Consell de Ministres aprovara ahir un Reial Decret que modifica les regles de l’aqüeducte


L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha anunciat hui que encarregarà als serveis jurídics municipals al·legacions al Pla de Conca del Tajo en defensa del Transvasament Tajo-Segura després que el Consell de Ministres aprovara ahir un Reial Decret que modifica les regles de l’aqüeducte. Aquest canvi suposa la disminució de la quantitat de 38 a 27 hectòmetres cúbics quan els embassaments d’Entrepeñas i Buendía estiguen en nivell 2, la qual cosa suposarà una retallada anual de fins a 60 hectòmetres cúbics.

El regidor il·licità ha mostrat el seu desacord amb la decisió i ha destacat que aquesta modificació afectarà negativament el sud de la província d’Alacant, el camp il·licità i el Baix Segura.

Com ja va anunciar fa unes setmanes el responsable de l’Equip de Govern, l’ajuntament elaborarà, juntament amb les comunitats de regants i el sector agrari, unes al·legacions per a elevar al Consell de Ministres. “Treballarem per a defensar el transvasament perquè ho considerem absolutament essencial ja que les seues aportacions són irrenunciables i imprescindibles per als cultius del Camp d’Elx”, ha assenyalat González, que ha destacat les diferències substancials que existeixen entre el Pla de Conca que inicialment es planteja com a esborrany i el que està exposat i sotmés a la consideració dels actors concernits.

Trasvase
Carlos González destaca que “treballarem per a defensar el transvasament perquè ho considerem absolutament essencial ja que les aportacions d’aquest són irrenunciables i imprescindibles per als cultius del Camp d’Elx”

Segons ha recordat l’alcalde “el primer comporta un cabal ecològic de 8,6 metres cúbics per segon, la qual cosa és totalment insostenible per a afavorir qualsevol tipus de transvasament, mentre que el segon pla, que està exposat a conseqüència del diàleg, debat i pressions exercides des dels sectors agraris i des dels sectors polítics de la Comunitat Valenciana, es troba en set metres cúbics per segon”.

“S’ha fet una reducció substancial i el nostre objectiu és que s’arribe als sis metres cúbics que és el que garantirà el cabal ecològic del Tajo i les possibilitats del Transvasament”, ha conclòs González.