L’alcalde reivindica participació en la gestió de l’aeroport, el desenvolupament a l’entorn d’IFA i la culminació d’infraestructures ferroviàries

L’alcalde reivindica participació en la gestió de l’aeroport, el desenvolupament a l’entorn d’IFA i la culminació d’infraestructures ferroviàries

Carlos González assisteix a la jornada col·loqui organitzada per la Unió Empresarial de la Província d’Alacant (UEPAL) per a abordar les relacions entre Elx i Alacant i reactivar l’economia provincial


L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha reivindicat participació de la ciutat en la gestió de l’aeroport, ha plantejat la necessitat de desenvolupar l’entorn de la Institució Firal Alacantina (IFA) i ha reclamat la culminació d’infraestructures, principalment ferroviàries, així com la relació de col·laboració i competència amb Alacant durant la primera taula de diàleg del fòrum-debat organitzat per la Unió Empresarial de la Província d’Alacant (UEPAL) a l’Aeroport d’Alacant-Elx-Miguel Hernández que ha comptat també amb la participació de l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala; la directora de l’aeroport, Laura Navarro; el director del port d’Alacant, Carlos Eleno; i ha sigut presentat pel president d’UEPAL, Juan José Sellés, i inaugurat pel president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón.

González ha obert la sessió reivindicant el manteniment del Transvasament Tajo-Segura, considerant-lo irrenunciable en el moment en el qual estava prevista la reunió del Consell de Ministres per a aprovar el canvi de regles d’explotació. “Hui es pren una important decisió en el consell de ministres per a aprovar el canvi de regles del Transvasament Tajo-Segura que afectaran els interessos dels municipis que ens trobem al sud de la província d’Alacant”, ha assegurat González, que ha afegit que “el Transvasament és irrenunciable per a aquest territori perquè és una aportació hídrica essencial i, per això, hem de continuar treballant amb determinació per a aconseguir que continue sent una realitat que propicie la riquesa i la creació d’ocupació com ha succeït al llarg dels últims 40 anys”.

Pel que respecta al tema central del col·loqui, González ha parlat de la importància que hi haja òrgans que possibiliten la participació en la gestió de l’aeroport per part del municipi. “Tenim una magnífica relació tant amb la Universitat Miguel Hernández d’Elx com amb la Universitat d’Alacant, però participem en el Consell Social de la UMHE i això ens permet tindre una relació directa i afavorir d’alguna forma la implicació en la gestió de la Universitat. Per tant, la idea seria formar algun òrgan semblant que permeta que hi haja unes relacions estretes entre aeroport, port i ajuntaments”, ha assegurat González.

D’altra banda, l’alcalde il·licità ha destacat la necessitat de desenvolupar l’entorn de l’aeroport, IFA i Torrellano per ser probablement un dels espais més dinàmic, més valuós i amb més oportunitats de bona part de la província d’Alacant, el que es troba el Parc Empresarial que està a punt de ser ampliat en 600.000 metres quadrats.

González també ha incidit en què s’ha d’afavorir la connectivitat, és a dir, connectar Elx amb les infraestructures. “Hem de parlar del tercer carril en l’A-7, d’alliberar de peatge el segon cinturó de la província d’Alacant, l’AP-70 entre El Campello i Elx, de la connexió ferroviària amb l’aeroport i de la millora de la relació entre Alacant-Elx-Múrcia en el seu conjunt “, ha emfatitzat González.

Per part seua, l’alcalde alacantí ha reclamat participació de les administracions autonòmica i estatal, i ha demanat més inversions en les infraestructures bàsiques que connecten la ciutat amb Elx, sobretot en ferrocarril.

González ha obert la sessió reivindicant el manteniment del Transvasament Tajo-Segura en el moment en el qual estava prevista la reunió del Consell de Ministres per a aprovar el canvi de regles d’explotació

Barcala ha recordat que l’eix Alacant-Elx suposa un terç tant de la població com de la riquesa econòmica en la Comunitat Valenciana i ha demanat continuar treballant com s’està fent fins al moment.

La directora de l’aeroport, Laura Navarro, ha desitjat que les dues ciutats “treballen com a destinació turística, de congressos, de fires i digital per a millorar el seu posicionament” i ha oferit les possibilitats del recinte que dirigeix per a ajudar a aconseguir-ho.

Per part seua, el director del port ha llançat la idea que les dues ciutats siguen destinació turística, que és el que “marca la diferència” i ha destacat que a la terminal de creuers “li queda bastant recorregut”.

Una vegada finalitzada la primera taula de debat, s’ha donat pas a la segona, que ha comptat amb la intervenció de Juan José Sellés Pérez, president d’UEPAL; Juan Riera, president de la Cambra de Comerç d’Alacant; Maite Antón, presidenta d’AEFA; Perfecto Palacio, president de la CEV a Alacant; i Joaquín Pérez, president de CEDELCO.