L’alcalde sol·licita als titulars dels ministeris de Transport i de Cultura una reunió per a tractar assumptes claus per al futur d’Elx

L’alcalde sol·licita als titulars dels ministeris de Transport i de Cultura una reunió per a tractar assumptes claus per al futur d’Elx

“Estem molt interessats a poder abordar qüestions de tanta importància social com són l’impuls a la segona fase de la circumval·lació Sud, o la connexió ferroviària del sistema de trens de rodalia amb l’Estació de l’AVE i amb l’Aeroport d’Alacant-Elx ‘Miguel Hernández’”, assenyala l’alcalde en la seua missiva a Raquel Sánchez


L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha remés una carta a la nova ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i una altra al nou titular de Cultura, Miquel Iceta, en les quals sol·licita sengles reunions amb la finalitat d’abordar diversos assumptes que són transcendentals per a la ciutat. Actuacions claus per al futur del municipi i sobre les que ja s’hi havia avançant amb els ministres sortints, José Luis Ábalos i José Manuel Rodríguez Uribes, cas de la finalització de la ronda Sud o la cessió de la Dama a Elx.

A més, González, en les seues missives, els ha felicitat pels recents nomenaments i els ha desitjat sort en la seua nova etapa al capdavant del Govern d’Espanya.

Carlos González es mostra confiat que els canvis realitzats en l’executiu per Pedro Sánchez no afecten les negociacions que estaven en marxa. Per això, ha remés ja sengles cartes a la ministra i al ministre entrants amb la finalitat de sol·licitar-los una reunió per a abordar aquests assumptes.

Corte_Circunvalación_Sur
El regidor demana al nou ministre de Cultura, Miquel Iceta, “reprendre les converses que ja havíem iniciat amb el seu antecessor, a fi de continuar avançant en els treballs conduents a materialitzar la possibilitat de la cessió de la Dama d’Elx a aquesta ciutat”

En la seua carta a Raquel Sánchez, l’alcalde sol·licita una entrevista per a tractar sobre diversos assumptes relatius a la ciutat d’Elx. “Considerem molt necessari reprendre les converses iniciades amb el seu predecessor per a materialitzar uns projectes concrets que precisen del seu suport i que considere són de gran interés per a totes dues institucions. Així, estem molt interessats a poder abordar qüestions de tanta importància social a Elx com són l’impuls a la segona fase de la circumval·lació Sud de la ciutat, o la connexió ferroviària del sistema de trens de rodalia amb l’Estació de l’AVE i amb l’Aeroport d’Alacant-Elx “Miguel Hernández”, tots dos situats en aquest terme municipal”.

L’alcalde recorda que “els representants dels sectors productius locals han sol·licitat repetidament que es tracte la solució d’aquestes qüestions, en tant afecten de manera clara a la recuperació econòmica i al desenvolupament general d’Elx i el seu entorn, per la qual cosa li sol·licite poder mantindre una reunió a aquest efecte, al més prompte que permeta la seua agenda”.

D’altra banda, en la carta remesa al nou ministre de Cultura, Miquel Iceta, l’alcalde argumenta que “el marcat dinamisme de la comunitat il·licitana ha motivat la proposta de diverses iniciatives i l’expressió de diverses inquietuds de caràcter cultural que considere d’interés mutu poder comentar en aquesta trobada. En concret, m’agradaria poder reprendre amb vosté les converses que ja havíem iniciat amb el seu antecessor, a fi de continuar avançant en els treballs conduents a materialitzar la possibilitat de la cessió de la Dama d’Elx a aquesta ciutat, una vegada comptem amb un espai totalment segur i controlat per a la seua exposició en les condicions òptimes”.

L’alcalde afig en el seu escrit que “l’exposició temporal a Elx de la Dama respon a un anhel i una sensibilitat molt arrelats entre els il·licitans, per la qual cosa considerem de gran importància el suport del Ministeri a la nostra sol·licitud”.