Maria José Martínez destaca que el reforç del professorat anunciat per Educació permetrà la presencialitat de totes les classes el pròxim curs

Maria José Martínez destaca que el reforç del professorat anunciat per Educació permetrà la presencialitat de totes les classes el pròxim curs

La regidora d’Educació assenyala que el reforç de la plantilla i els 40 milions extra per a la desinfecció d’instituts, reforç del menjador escolar i despesa de funcionament dels centres “són l’evidència de l’aposta del Consell per l’educació pública de qualitat”


La regidora d’Educació, María José Martínez, ha valorat molt positivament el reforç de professorat anunciat ahir pel conseller d’Educació, Vicent Marzà, de cara al pròxim curs amb l’objectiu que totes les classes siguen presencials.

El conseller va confirmar ahir la contractació de més de 5.000 docents de reforç per al conjunt de la Comunitat Valenciana, “la qual cosa es tradueix en 1.752 docents de reforç per a la província d’Alacant, 668 docents més que el passat curs”, ha aclarit la regidora.

“Aquest importantíssim reforç de la plantilla és l’evidència de l’aposta del govern progressista de la Generalitat per una educació pública de qualitat i, al seu torn, una aposta per la salut. Desgraciadament el virus continua sent ací i és necessari adoptar totes les mesures necessàries per a evitar contagis en col·legis i instituts”, ha assenyalat Martínez, que ha dit que la contractació dels nous docents permetrà que la totalitat de les classes es realitzen de manera presencial, i no en dies alterns com ha estat ocorrent durant el passat curs en Secundària per la falta d’espais, en haver de fer grups molt més reduïts.

El Consejo Escolar Municipal acuerda pedir la incorporación de tres días no lectivos al calendario del próximo curso

L’edil d’Educació ha destacat la importància que té el fet que la Conselleria d’Educació haja tancat ja la planificació de personal i de recursos als centres educatius de cara al pròxim curs escolar.

“Al marge de la contractació de nous docents, des de la Conselleria d’Educació es mobilitzaran quasi 40 milions d’euros extraordinaris per a la desinfecció dels instituts, reforç del menjador escolar i despesa de funcionament dels centres”, ha explicat la responsable municipal d’Educació.

“Tal com va avançar ahir el conseller, l’organització del curs ja està planificada i compleix amb els objectius de seguretat, capacitat d’adaptabilitat i 100% de presencialitat en totes les etapes educatives des d’Infantil fins a Batxillerat”, ha dit l’edil.

Per a Martínez, “és molt positiva la reorganització del curs plantejada en Infantil i Primària, on es mantindran els grups bambolla. Els professors ja estan vacunats i podrem recuperar la figura dels especialistes”.

D’altra banda, ha dit que la conselleria durà a terme una important inversió per a la digitalització de les aules amb més de 50.000 portàtils i tauletes que es distribuiran en els centres educatius de la Comunitat.