Medi Ambient inicia la col·laboració amb el Col·legi d’Ambientòlegs per al desenvolupament de polítiques verdes

Medi Ambient inicia la col·laboració amb el Col·legi d’Ambientòlegs per al desenvolupament de polítiques verdes

“L’objectiu és sumar a les polítiques municipals el criteri d’aquests professionals que treballen per a implementar actuacions que facen front als actuals reptes ambientals”, explica la regidora de l’àrea, Esther Díez


La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Elx, Esther Díez, ha mantingut una reunió amb Olga Pascual i Idoia Martínez, secretària i coordinadora respectivament del Col·legi d’Ambientòlegs de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat d’establir una col·laboració entre totes dues entitats per al desenvolupament de les polítiques de lluita contra l’emergència climàtica.

El Col·legi Professional de Ciències Ambientals de la Comunitat Valenciana COAMBCV va ser constituït a partir de l’Associació de Ciències Ambientals de la Comunitat Valenciana ACACV creada l’any 2002. Agrupa i defensa els interessos de llicenciats, graduats i estudiants de Ciències Ambientals, ambientòlegs, de la Comunitat Valenciana.

Segons Díez, “des de la Regidoria de Medi Ambient iniciem la col·laboració amb el Col·legi d’Ambientòlegs de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de sumar a les polítiques municipals el criteri d’aquests professionals que treballen per a implementar actuacions que facen front als actuals reptes ambientals”.

Des del col·legi han mostrat el seu interés en les polítiques mediambientals, com els estudis de qualitat de l’aire i el reciclatge de residus, així com les de mobilitat, com les conversions en zona de vianants i la promoció de la mobilitat sostenible.

La regidora ha destacat “la sort que tenim que la Universitat Miguel Hernández impartisca aquesta titulació i, per tant, puga existir aquesta vinculació a Elx amb el col·legi professional, d’aquesta manera posarem en marxa un treball en el qual els coneixements dels ambientòlegs puguen aplicar-se a les polítiques públiques de l’Ajuntament d’Elx”.