Més d’una trentena d’alumnes amb discapacitat intel·lectual es gradua per la Universitat Miguel Hernández en dos cursos de competències per a l’ocupació

Més d’una trentena d’alumnes amb discapacitat intel·lectual es gradua per la Universitat Miguel Hernández en dos cursos de competències per a l’ocupació

L’acte ha comptat amb la presència del rector de la UMHE, Juan José Ruiz ; del regidor d’Igualtat, Mariano Valera; del director de la Càtedra TEMPE-APSA, Antonio Luís Martínez Pujalte; del president de FEACEM, Daniel Aníbal García i del secretari del Grup Inditex, Óscar García


La Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx va celebrar ahir la graduació d’una trentena d’alumnes de dos cursos de competències per a l’ocupació dirigits a persones amb discapacitat intel·lectual. El primer d’aquests, sota el nom “Nanomaster en tasques auxiliars d’oficina 2020-2021”, s’ha posat en marxa gràcies a un programa finançat per Fundació ONCE en col·laboració amb el Fons Social Europeu (FSE), i el segon, amb el títol de “Perfeccionisme en Tasques Auxiliars de Botiga 2019-2020”, està promogut per la Càtedra de Discapacitat i Ocupabilitat TEMPE-APSA.

Els cursos es van clausurar en un acte que va comptar amb la presència de Juan José Ruiz, rector de la UMH; del regidor d’Igualtat i Drets Socials, Mariano Valera; del director de la Càtedra de Discapacitat i Ocupabilitat TEMPE APSA, Antonio Luís Martínez Pujalte; del president de la Federació Empresarial d’Associacions de Centres Especials d’Ocupació i membre del Comité Executiu de CERMI, Daniel Aníbal García i del secretari grup Inditex, Óscar García; així com membres de la corporació municipal i familiars dels graduats.

L’edil va reconéixer la valuosa labor que realitza la Càtedra, així com l’empresa Inditex o l’associació APSA que des de 1962 són referents exemplars en la tasca de millorar les condicions de vida de les persones discapacitades a la província.

Valera va posar en valor accions com aquestes que “són bàsiques per a reduir la barrera invisible que encara continua existint per a les persones amb discapacitat”, i va assenyalar que “a Espanya prop de quatre milions de persones no tenen una relació normalitzada amb l’exercici dels seus drets i llibertats , especialment amb l’accés al món de l’ocupació”.

Així mateix, el regidor va destacar que Elx és una ciutat que vol afavorir la inclusió d’aquest col·lectiu i va recordar que “a aquest efecte es dediquen els components del Consell de Discapacitat Municipal o de l’Oficina d’Atenció a Persones amb Discapacitat que intenten donar una resposta eficaç als qui sol·liciten els seus serveis”.

El rector de la UMH va agrair a totes aquelles persones que han fet possible la realització d’aquests dos cursos i va reiterar que “la universitat té reflectit en la seua memòria el compromís i l’obligació de satisfer les necessitats que demanda la societat cada vegada més diversa, tant des del punt de vista econòmic com social”. Juan José Ruiz va assegurar que continuaran treballant per a aconseguir majors nivells d’inclusió educativa i perquè totes les persones tinguen les mateixes oportunitats.

Per part seua, Martínez Pujalte va felicitar els joves que “han viscut la seua formació amb il·lusió, dedicació i sacrifici i tenen, si cap, un plus de mèrit si tenim en compte que la meitat de la seua formació ha coincidit amb les complicacions derivades de la crisi sanitària provocada per la pandèmia de COVID 19”.

L’edil reconeix la valuosa labor que realitza la Càtedra de Discapacitat i Ocupabilitat i destaca el Consell de Discapacitat Municipal o l’Oficina d’Atenció a Persones amb Discapacitat com exemples per a la inclusió d’aquestes persones

Aquestes circumstàncies van obligar a incorporar la teleformació a moltes de les seues classes. Circumstàncies que, no obstant això, no han fet sinó incrementar la seua ja notable resiliència i capacitat d’adaptació als canvis i desenvolupar les seues aptituds digitals.

Mentre el president de Feacem va mostrar el seu compromís amb les persones amb discapacitat intel·lectual i va destacar que el seu objectiu primordial “és contribuir al desenvolupament econòmic del nostre país i a la generació d’oportunitats d’ocupació per a aquestes persones”.

El secretari del Grup Inditex va donar l’enhorabona als alumnes per l’esforç realitzat i els va animar a continuar treballant per a aconseguir els seus propòsits.

D’una banda, 16 alumnes es van graduar en Perfeccionament en Tasques Auxiliars de Botiga 2019-2020. Un curs de 900 hores de teoria i 200 hores de pràctiques que capacita per a gestionar adequadament una botiga i oferir una excel·lent atenció al client.

D’altra banda, 17 joves es van graduar en “Nanomáster en Tasques Auxiliars d’Oficina 2020-2021”. El curs amb 900 hores lectives i 200 hores de pràctiques pretén millorar la formació i l’accés a l’ocupació del col·lectiu.

Durant l’acte el graduat Ismael Martínez va entregar el llibre d’honor al director de la Càtedra, Antonio Luís Martínez Pujalte. També van rebre distincions les empreses col·laboradores com APSA, ESATUR, EURO-FINS, GARVALIN, GIOSSEPO, GRUP NET, MUSGRAVE I TEMPE.