Una comissió tècnica formada per Ajuntament, Diputació i UMHE concretarà la viabilitat urbanística de les propostes sobre la ubicació del Palau de Congressos

Una comissió tècnica formada per Ajuntament, Diputació i UMHE concretarà la viabilitat urbanística de les propostes sobre la ubicació del Palau de Congressos

L’alcalde anuncia que si finalment, i en nom del consens, es descarta l’opció de l’opció de Jayton “duríem a terme una gran inversió en aquest solar que siga capaç d’impulsar la regeneració del barri”


L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha anunciat la creació imminent d’una comissió tècnica composta per l’Ajuntament d’Elx, la Diputació d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMHE) que s’encarregue “des del punt de vista jurídic i urbanístic de les conclusions de l’informe elaborat per la UMHE” sobre la ubicació del futur Palau de Congressos.

Aquesta és la principal conclusió de la reunió mantinguda ahir pel Consell Social de la ciutat, a la qual van ser convidats diversos col·lectius com Cedelco i Elx Pensa, amb la finalitat de consensuar l’emplaçament d’aquesta infraestructura.

El regidor ha explicat que l’objectiu d’aquesta comissió tècnica serà analitzar la “viabilitat urbanística i jurídica” de les propostes contingudes en l’estudi realitzat per la Universitat d’Elx.

Segons ha apuntat González, “a partir d’ací, crec que serem capaços, en un breu termini, de decidir l’emplaçament, cedir o adquirir els terrenys on s’haja de dur a terme aquesta important infraestructura i, a continuació, encarregar l’avantprojecte que serà la base a partir de la qual definim el que serà el gran projecte del Palau de Congressos de la nostra ciutat”.

“No ens obcecarem en cap de les ubicacions, però continuem reivindicant una infraestructura de ciutat per a Carrús, ja que ho mereix per a continuar contribuint a la regeneració del barri”, apunta la regidora Esther Díez

“Així doncs, l’objectiu marcat pel Consell Social d’Elx i pel Govern Municipal és que en la recta final d’enguany siguem capaços de tindre en marxa un avantprojecte amb una ubicació decidida, la qual cosa, ens permetria encarar 2022 amb concrecions importants entorn del Palau de Congressos d’Elx”, ha dit l’alcalde.

D’altra banda, Carlos González ha destacat que un altre dels assumptes abordats en la reunió d’ahir té a veure amb les inversions en el barri de Carrús, concretament, en Jayton.

“Abordem el debat sobre la ubicació del Palau de Congressos des de la perspectiva de la cerca d’un lloc que siga capaç de generar consens. Si això significa que la ubicació definitiva siga diferent a la proposta pel Govern Municipal, que és Jayton, no renunciem al fet que es duga a terme una gran inversió en aquest solar que siga capaç d’impulsar la revitalització i la regeneració urbana que preteníem posar en marxa amb la construcció del Palau de Congressos en aquest lloc del barri de Carrús”.

L’alcalde ha conclòs assenyalant que “el que necessita la ciutat és un Palau de Congressos, d’una banda, però també necessitem impulsar la reactivació social i econòmica en el barri de Carrús, des de l’Estratègia DUSI, però també amb altres inversions complementàries potents”.

“La part positiva de la reunió que vam mantindre ahir va ser aquest acord per a entrar en la següent fase en la qual concretem ja la ubicació del Palau de Congressos i que aquest puga ser realitat al més prompte possible”, ha declarat la regidora de Mobilitat, Esther Díez, que ha afegit que “hem acabat ara una primera fase de reflexió que estava emmarcada en l’estudi de necessitats que ha elaborat la UMHE i ara toca centrar-nos en les possibilitats viables des del punt de vista urbanístic”.

Díez ha indicat que l’emplaçament ha de respondre també als requisits tècnics i “des del Govern Municipal estem convençuts que podem arribara un acord perquè, si en alguna cosa vam coincidir ahir va ser que no podem deixar escapar aquesta oportunitat i hem d’acordar ja la ubicació perquè puga començar ja la tramitació que faça realitat el Palau de Congressos”.

En la mateixa línia que l’alcalde, la regidora ha apuntat que “no ens obcecarem en cap de les ubicacions, però continuem reivindicant una infraestructura de ciutat per a Carrús, ja que ho mereix per a continuar contribuint a la regeneració del barri”.