Vint-i-cinc locals del nucli urbà i pedanies acosten els productes de temporada del Camp d’Elx en les primeres jornades gastronòmiques d’estiu

Vint-i-cinc locals del nucli urbà i pedanies acosten els productes de temporada del Camp d’Elx en les primeres jornades gastronòmiques d’estiu

El regidor de Comerç, Felip Sànchez, informa que l’esdeveniment, que es desenvolupa del 23 de juliol a l’1 d’agost, pretén servir com a impulsor de l’activitat econòmica en el municipi i com a atractiu per a la ciutadania


Vint-i-cinc locals del nucli urbà i pedanies acostaran els productes de temporada del Camp d’Elx com les figues, el meló, el meló d’Alger, la tomaca, el cogombre, l’alficòs, la carabasseta, la creïlla, el pimentó, la nyora, l’albergínia, la figa palera, els fesols o la carabassa en les primeres jornades gastronòmiques d’estiu. Tal com ha anunciat el regidor de Comerç, Felip Sànchez, l’esdeveniment, que es desenvoluparà del 23 de juliol a l’1 d’agost, pretén servir com a impulsor de l’activitat econòmica en el municipi i com a atractiu per a la ciutadania.

“Aquesta jornada naix d’una iniciativa des de la Regidoria de Comerç i de Desenvolupament Rural en la qual es busca crear sinergies entre l’hostaleria i el Camp d’Elx”, ha assegurat Sànchez, que ha afegit que tenim el gran avantatge de viure en una ciutat que és agrícola i en la qual tenim productes de temporada al llarg de l’any”.

Aquesta iniciativa ha trobat el gran suport de totes les organitzacions d’hostaleria com són l’Associació d’Hostaleria d’Elx, la plataforma Hostaleria Il·licitana, l’Associació d’Empreses Turístiques d’Elx (AETE), l’Associació d’Empreses de Serveis (AESEC), l’Associació per al Desenvolupament Rural del Camp d’Elx (ADR), l’organització agrària Joves Agricultors ASAJA-Elx, la Comunitat de Regants de Carrissars d’Elx, i la Unió de Llauradors i Ramaders d’Elx.

“Totes aquestes donen suport a aquestes primeres jornades gastronòmiques que volen ser les primeres de moltes que vindran en un futur. Volem que siguen unes jornades que perduren en el temps i que vagen acompanyant les diferents temporades de producció agrícola del Camp d’Elx”, ha assegurat el regidor.

Sànchez ha informat que la jornada està oberta al fet que siga un plat, un menú, unes postres o una beguda, entre múltiples opcions, sempre que porte algun producte de temporada del Camp d’Elx. Així mateix, també ha avançat que s’han presentat 35 propostes.

Els locals participants són: Abrasador el Racó de Mama Lola, Bar Mónaco, Ca Tona, Driadas Café Bar, El Bistro, El Fogó Il·licità Bulevard, centre i sector 5; FAMA cafeteria, la Finca Venecia by Patricia Sanz, La Vaqueria del Camp d’Elx, La Zapatillera, Más que tapas, Pizzeria Cambra, Qi Food Healthy Restaurant, Restaurante El Raval, Restaurante La Finca, Restaurante Martino, Restaurante Matola, Ristorante Gurmet Elx, Taverna del Mercat Central d’Elx, Taverna el Granero, Taperia Roots, Platea Gastro i St Patricks.

“Volem que aquestes primeres jornades servisquen per a dinamitzar l’hostaleria i economia il·licitana però a més que siguen un atractiu per a tota la població il·licitana i del nostre entorn”, ha indicat Sànchez.