El projecte mediambiental “Signum” de la Regidoria de Joventut permetrà senyalitzar la ruta del Pantà d’Elx

El projecte mediambiental “Signum” de la Regidoria de Joventut permetrà senyalitzar la ruta del Pantà d’Elx

En acabar l’estiu es realitzarà un acte inaugural per a presentar les infografies dels joves entre 16 i 30 anys que han participat en aquesta iniciativa

 


El projecte mediambiental “Signum”, impulsat per la Regidoria de Joventut, va acabar el passat 3 de juliol després que els joves participants d’entre 16 i 30 anys finalitzaren les infografies que han anat desenvolupant amb aquesta iniciativa. L’objectiu d’aquests treballs és informar i ajudar a preservar l’entorn natural que es troba al Pantà d’Elx i sensibilitzar la comunitat sobre la biodiversitat i la importància de la cura dels ecosistemes locals.

L’activitat va començar el dissabte 5 de juny al Pantà on, juntament amb un guia, van conéixer de primera mà la zona i van fer un estudi de la problemàtica de l’entorn per a comprovar les necessitats de senyalització i ruta de la zona, i, posteriorment, van tornar a la ciutat amb un treball de recollida de residus abandonats a la natura. També es van prendre fotografies per a la posterior elaboració dels cartells.

La regidora de l’àrea, Marga Antón, ha assenyalat que “els joves il·licitans estan plenament involucrats i conscienciats amb la sostenibilitat, el medi ambient i el seu entorn i agraeix el bon acolliment per part de la joventut d’aquest projecte”

Els tres dissabtes següents van realitzar les  infografies de la mà de l’artista Loly Mise, que els va ajudar a desenvolupar la seua creativitat, mentre gaudien del treball en equip i de l’entorn natural del Clot de Galvany, a l’aula de la naturalesa.

Aquestes infografies, en les quals han utilitzat materials artístics, de la mateixa naturalesa i, fins i tot, deixalles, tracten de sensibilitzar i d’educar la comunitat per a usar adequadament el Pantà. Així mateix, les peces seran cognitivament accessibles i s’instal·laran a l’entorn natural del Pantà en acabar l’estiu. Es realitzarà un acte inaugural amb els i les joves que les han realitzades, que ja han expressat el seu desig de tornar a participar en els futurs projectes que es realitzen per part de la Regidoria.

La Regidoria de Joventut ha impulsat aquest projecte amb la intenció d’ensenyar als adolescents el model Aprenentatge-Servei, que consisteix a repercutir positivament en la comunitat al mateix temps que un grup de persones s’involucra amb el seu entorn i adquireix nous coneixements.