L’edil de l’àrea, Margarita Antón, ha destacat “la necessitat d’implementar aquest programa després de viure el confinament provocat per la Covid-19 i d’oferir tota ajuda a les seues mans”
La Regidoria de Joventut ha llançat la iniciativa “Jóvens” amb la finalitat d’ajudar joves i adolescents mitjançant suport psicosocial a través de tallers, tertúlies dialògiques, activitats lúdiques i recreatives i trobades amb els seus familiars a la Sala Jove del CCC L’Escorxador . Per a aconseguir l’objectiu del projecte, s’han predissenyat quatre mòduls entorn de temes centrals per a l’adolescent: prevenció de l’assetjament escolar, educació en salut mental i afectivosexual, hàbits saludables i diversitat corporal i funcional.
“Des de la Regidoria de Joventut, vam veure la necessitat d’impulsar aquest programa de suport psicosocial per als joves després de viure un confinament provocat per la Covid-19. Ho duem a terme per responsabilitat, per a poder brindar-los tota ajuda a la nostra mà”, ha assenyalat la responsable de l’àrea, Marga Antón.
En el projecte han participat un total de 75 persones d’edats compreses entre 12 i 25 anys, amb una mitjana de 45 persones per activitat.
La primera etapa de desenvolupament del projecte s’ha centrat en una detecció de necessitats plantejades pels mateixos joves i les seues famílies de la manera d’adaptar els mòduls i els seus continguts a aquests, amb el foment de l’autodeterminació en l’adolescent i en la família. Per a aquesta construcció conjunta s’han utilitzat diferents tècniques de dinamització del grup com ara tertúlies dialògiques, grups interfamiliars, joc de rol, psicodrames o animació teatral. La iniciativa s’ha estructurat en dues sessions diferents: una dedicada als joves i una altra per a grups de diverses famílies.
Les sessions per a adolescents han sigut la columna vertebral del projecte, i s’ha apostat per trobades grupals en els quals tots els participants empatitzen amb els sentiments, les conductes i les emocions que mostren els altres.
D’altra banda, els grups de famílies han consistit en un espai reflexiu en el qual els joves han compartit les seues vivències i punts de vista al costat dels seus familiars. En aquest apartat han participat un total de 40 famílies, formades pels adolescents acompanyats d’un o tots dos pares o algun familiar pròxim.
La regidora s’ha mostrat satisfeta pel gran acolliment que ha tingut el programa i ha assegurat que continuaran treballant per a brindar tot el suport necessari als joves i adolescents.