L’Ajuntament licita la creació d’un jardí a l’entorn del Cementeri Vell que es dedicarà a les víctimes de la Covid-19

L’Ajuntament licita la creació d’un jardí a l’entorn del Cementeri Vell que es dedicarà a les víctimes de la Covid-19

El portaveu de la Junta de Govern, Ramón Abad, explica que la finalitat d’aquest projecte és donar continuïtat a la zona enjardinada que ja es troba executada en una part de l’entorn del cementeri, i suposarà un pulmó verd en el barri del Toscar


La Junta de Govern Local (JGL) ha acordat hui iniciar l’expedient per a adjudicar les obres d’enjardinament de l’entorn del Cementeri Vell, un jardí que es dedicarà a les víctimes de la pandèmia de la Covid.

Tal com ha anunciat el portaveu de la Junta de Govern, Ramón Abad, es tracta d’un projecte inclòs en l’Estratègia DUSI que serà finançat al 50% entre l’Ajuntament i Fons Europeus.

L’import que s’adjudicarà és de 877.000 euros i es realitzarà per procediment obert simplificat, amb un termini d’execució de l’actuació de cinc mesos des de la formalització del contracte.

“La finalitat d’aquest projecte és donar continuïtat a la zona de jardí que ja es troba executada en una part de l’entorn del Cementeri Vell, donar l’ús que correspon a aquesta i propiciar un desenvolupament sostenible en l’àmbit social, econòmic i ambiental”, ha explicat Abad, que ha afegit que “amb aquest projecte s’aconsegueix un entorn accessible que a més serà el pulmó verd de la nova evolució d’edificació que està tenint el barri del Toscar”.

El portaveu ha destacat que “les obres projectades són necessàries per al compliment i realització dels fins descrits: es tancarà perimetralment l’enjardinament del cementeri i es construirà un pàrquing de vehicles per a donar servei a aquest i als veïns de la zona”.

Ramón Abad ha anunciat que aquest jardí es dedicarà a les víctimes de la pandèmia de la Covid-19 com a homenatge a aquestes.

La JGL també ha iniciat hui la licitació de les obres de rehabilitació i posada en valor de la casa situada a l’Hort dels Pontos, en el cor de la Ruta del Palmerar

La Junta de Govern Local també ha iniciat hui la licitació de les obres de rehabilitació i posada en valor de la casa situada a l’Hort dels Pontos.

Ramón Abad ha explicat que es tracta d’un altre projecte inclòs en l’estratègia DUSI i l’objectiu de la qual és posar en valor aquest bé patrimonial il·licità.

“La casa de l’Hort dels Pontos es troba en un estat avançat de deterioració, per la qual cosa aquest impuls significa la posada en valor de l’edificació existent, així com l’adequació de l’entorn immediat on està situada, en plena Ruta del Palmerar”, ha apuntat el regidor.

Segons Abad, “aquesta actuació suposa també l’oportunitat de generar un espai lúdic i atractiu per als nostres visitants, per a generar experiències com a focus d’interés turístic, per a potenciar encara més si cap la visita al nostre Patrimoni de la Humanitat”.

La JGL ha aprovat hui el plec de condicions de clàusules administratives particulars, el de prescripcions tècniques i el projecte de rehabilitació i posada en valor d’aquest edifici singular, redactat per l’arquitecte Diego Castaño Belda.

El pressupost base de licitació és de 857.717,20€ i el termini d’execució previst és de 12 mesos a la formalització del contracte.