La mostra ha sigut inaugurada aquesta vesprada en Les Clarisses amb la presència del regidor il·licità, Carles González, i els presidents de l’Associació Sastipen Tali, Miguel Amador, i d’Ensenyants amb Gitanos de Sevilla, Ricardo Barrul, així com membres de l’Equip de Govern i la Corporació municipal
L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha destacat la importància de traslladar l’exposició “La història i cultura del poble gitano” als centres educatius per a trencar amb els estereotips. La mostra ha sigut inaugurada aquesta vesprada en Les Clarisses on han assistit el president de l’Associació Sastipen Tali, Miguel Amador, i el president de l’associació Ensenyants amb Gitanos de Sevilla, Ricardo Barrul, així com membres de l’Equip de Govern i de la Corporació municipal.
L’alcalde ha felicitat l’associació per impulsar aquesta iniciativa per a continuar avançant en la igualtat d’oportunitats i en polítiques d’atenció a la diversitat cultural. Així mateix, González ha emfatitzat la importància de traslladar el contingut d’aquesta exposició als centres educatius per a acabar amb els prejudicis i donar a conéixer “la valuosa qualitat humana” del poble gitano.
Per la seua part, Miguel Amador ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament i ha recordat que tot el material i la documentació de l’exposició està disponible en la pàgina web aecgit.org. Per a fer-ho el més accessible a la comunitat educativa, en aquesta plataforma els interessats podran visualitzar un dossier interactiu i un quadern d’activitats amb tota la informació sobre la història i cultura gitanes.
Els 17 panells, que es podran visitar fins al 16 d’agost, reflecteixen entre altres aspectes, els orígens dels gitanos, les persecucions o el rol de la dona gitana
Mentrestant, el president de l’associació Ensenyants amb Gitanos de Sevilla ha puntualitzat que la inauguració d’aquest treball coincideix amb el Dia Europeu de Commemoració de l’Holocaust Gitano, quan unes 4.000 persones gitanes van ser assassinades en el camp de concentració Auschwitz-Birkenau.
Els 17 panells, que es podran visitar fins al 16 d’agost, reflecteixen els orígens, les persecucions, les vivències dels gitanos durant la II República o la Guerra Civil i el règim franquista, la cultura, l’idioma i el flamenc com a tret cultural, la comunitat gitana en l’actualitat o el rol de la dona gitana.
També han assistit a aquesta exposició Xavier Lluch, membre de l’associació d’Ensenyants amb Gitanos; Federico Pablos, secretari de l’associació d’Ensenyants; Diego Miñano i Elvira Amador, vicepresident de Sastipen Tali i sòcia d’honor, respectivament.