Mariano Valera: “Ara, més que mai, és necessari que les institucions públiques fem un esforç per a combatre la violència masclista”

Mariano Valera: “Ara, més que mai, és necessari que les institucions públiques fem un esforç per a combatre la violència masclista”

L’edil d’Igualtat assegura que l’Ajuntament està duent a terme accions de prevenció de la violència de gènere desenvolupant iniciatives dirigides a sensibilitzar tota la societat sobre el mal que produeixen la desigualtat i les conductes violentes


El regidor d’Igualtat, Mariano Valera, assegura que “des de l’Ajuntament d’Elx continuarem lluitant contra la xacra de la violència masclista, i emprendrem totes les accions que siguen a l’abast per a conscienciar de la necessitat de la importància d’aconseguir la igualtat real entre homes i dones”.

Valera considera que la xifra feta pública per la Delegació del Govern sobre nou dones que van perdre la vida de mà de les seues parelles o ex parelles el mes de juny passat, confirma el repunt de crims masclistes després de la finalització de l’estat d’alarma.

“Ara, més que mai, és necessari que des de les institucions públiques fem un esforç per a acabar amb la violència masclista”, ha apuntat el regidor, que ha defensat les actuacions que en aquest sentit s’estan duent a terme des de l’Ajuntament d’Elx.

“Dins d’aquesta línia d’actuació estan els senyals viaris contra la violència masclista, una iniciativa que s’emmarca en les accions recollides en el pacte d’estat contra la violència de gènere”, ha assenyalat Valera, que ha recordat que els 14 senyals viaris instal·lats a l’entrada del nucli urbà i pedanies, són part de la campanya de sensibilització contra la violència de gènere inclosa en el pacte d’estat en matèria de violència de gènere.

“Dins de les mesures incloses en el pacte d’estat i que es divideixen per eixos, trobem en l’eix 1 la mesura per al foment d’accions de sensibilització de la societat i de la prevenció de la violència de gènere desenvolupant accions dirigides a sensibilitzar a tota la societat sobre el mal que produeixen la desigualtat i les conductes violentes”, ha indicat l’edil, que ha afegit que “els senyals de trànsit a Elx contra la violència masclista, és una de les accions que es recullen dins el pacte estatal contra la violència de gènere com a accions de sensibilització. Aquestes mesures estan recollides com a part de la ruptura del silenci, com a mesura en la qual les entitats locals s’impliquen en l’elaboració de campanyes de prevenció i sensibilització, com a part fonamental per a erradicar la violència de gènere”

El regidor recorda que accions com els senyals viaris formen part del Pacte d’Estat contra la violència de gènere i afig que “ni un sol euro que es destine a la sensibilització i prevenció en matèria de lluita contra la violència de gènere estarà mai mal utilitzat ”

“Destinar 6.000€ en aquesta campanya de senyalística viària, a destinar diners a erradicar la violència de gènere en la part de la sensibilització, desenvolupant missatges que vagen calant en l’argumentar-ho social. Ni un sol euro que es destine a la sensibilització i prevenció en matèria de lluita contra la violència de gènere estarà mai mal utilitzat i pensar el contrari és desenvolupar complicitat amb la violència de gènere i encoratjar la violència de gènere, i no podem oblidar que van 28 dones assassinades en el que va d’any i 1106 des que es recull registre (1 de gener de 2003)”.

DEL DOCUMENT DEL PACTE D’ESTAT

El Ple del Congrés dels Diputats va aprovar per unanimitat, en la seua sessió del dia 15 de novembre de 2016, una Proposició no de Llei per la qual s’instava el Govern a promoure la subscripció d’un Pacte d’Estat en matèria de Violència de Gènere pel Govern de la Nació, les Comunitats Autònomes i Ciutats amb Estatut d’Autonomia i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, que continuara impulsant polítiques per a l’erradicació de la violència sobre la dona com una vertadera política d’Estat.

La violència de gènere és la manifestació més cruel i inhumana de la secular desigualtat existent entre dones i homes que s’ha produït al llarg de tota la història, en tots els països i cultures amb independència del nivell social, cultural o econòmic de les persones que l’exerceixen i la pateixen.

Combatre tot acte de violència basat en la pertinença al sexe femení que tinga o puga tindre com a resultat un mal o sofriment físic, sexual o psicològic o perjudici econòmic per a la dona, tant en la vida pública com en la vida privada, ha de ser una qüestió d’Estat, ja que la violència contra la dona constitueix una violació dels drets humans i les llibertats fonamentals.

Actualment, ens trobem en un moment crucial per a construir una societat lliure de violència sobre les dones. A Espanya s’han aconseguit resultats positius al llarg dels últims anys però malgrat els avanços legals de caràcter nacional i internacional les dones continuen sent controlades, amenaçades, agredides i assassinades; a més han repuntat altres formes de violència de gènere.

L’eliminació de la violència contra les dones és un repte de tota la societat, una tasca conjunta que requereix una actuació unitària i la màxima coordinació, col·laboració i cooperació.

La violència de gènere és un problema de tota la societat. Tota la societat ha d’involucrar-se en la cerca de solucions eficaces per a protegir les víctimes així com les seues filles i fills, rebutjar els maltractadors i previndre la violència.